Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κάντε τη βεράντα σας ένα μικρό κήπο

Κάντε τη βεράντα σας ένα μικρό κήποΒρείτε φυτά που προσφέρουν πολλά

Αναρωτιέστε πώς να στολίσετε τη βεράντα σας; Θέλετε να φυτέψετε φυτά στις γλάστρες σας αλλά δεν ξέρετε ποια να διαλέξετε;

Ιδού, ιδέες και λύσεις για να δημιουργήσετε ένα μικρό κήπο στο μπαλκόνι. Εξάλλου, όσοι...
μένουμε στην πρωτεύουσα, μπορούμε να απολαύσουμε τα λουλούδια μόνο στο μπαλκόνι μας.

Έτσι λοιπόν, όσοι βρίσκεστε αυτή την εποχή στη διαδικασία ανανέωσης της βεράντας σας, πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη κάποια βασικά κριτήρια όπως για παράδειγμα πόσο μέρος αυτής θέλετε να παραχωρήσετε στον κήπο και πόσο χρόνο θέλετε και μπορείτε να διαθέσετε στην περιποίησή της. Μπορείτε ακόμη να καταλήξετε στο αν επιθυμείτε τα φυτά να έχουν κάποια χρηστικότητα στο μαγείρεμα ή σαν καλλωπιστικά και πόσο απαιτητικά είναι αυτά σε φροντίδα και νερό.

Τα αρωματικά και βότανα

Το φασκόμηλο, η λεβάντα, η δάφνη και άλλα μπορεί να πιάνουν λίγο χώρο, αλλά δίνουν πολλά περισσότερα. Χρησιμοποιούνται στην κουζίνα της νοικοκυράς αλλά και ως αρωματικά χώρου (δενδρολίβανο, λεβάντα).
Αυτά τα φυτά μπορούν να αντέξουν σε αντίξοες κλιματικές συνθήκες και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ποσότητα νερού.

Υπάρχουν και άλλα αρωματικά

Ο βασιλικός, ο δυόσμος, ο μάραθος, ο άνηθος και άλλα δίνουν μυρωδιά και γεύση στο φαγητό και έχουν χαμηλές απαιτήσεις σε καλλιεργητικές φροντίδες. Χρειάζονται όμως μεγαλύτερη ποσότητα νερού από τα υπόλοιπα.

Λουλούδια

Πολλά είδη λουλουδιών που μπορείτε να φυτέψετε είτε έτοιμα είτε με τους βολβούς τους προσφέρονται αυτή την εποχή. Θέλουν ήλιο και έχουν μέτριες απαιτήσεις σε νερό, όμως θα δώσουν μια πολύχρωμη νότα στη βεράντα σας και είναι ιδανικά για να δημιουργήσετε τις δικές σας χρωματιστές συνθέσεις.

Φυτά με πλούσιο φύλλωμα και αναρριχητικά

Απαιτούν χώρο αλλά αποζημιώνουν με την ομορφιά, το άρωμα και τα χρώματά τους λουλούδια όπως το γιασεμί, αγιόκλημα. Αν θέλετε ένα μπέντζαμιν, μη διστάσετε. Η μόνη προφύλαξη που πρέπει να πάρετε είναι σε περίπτωση πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Τότε θα πρέπει να μπει στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου