Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Απάντηση στον Ανδρέα Λοβέρδο για τη διάταξη αναφορικά με την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ

Έδωσαν ο υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωστής Μουσουρούλης

Σχετικά με τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος (πατήστε εδώ για να διαβάσετε σχετικά) για την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον Εθνικό Οργανισμό ΕΟΠΥΥ, ο υπεύθυνος του Τομέα...
Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ, βουλευτής Λασιθίου,  Γιάννης Πλακιωτάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Χίου, Κωστής Μουσουρούλης τόνισαν την αντίθεσή τους, υποστηρίζοντας ότι η διάταξη του Εφαρμοστικού Νόμου, δε ρυθμίζει τίποτα απολύτως. Επικαλούνται μάλιστα ως παράδειγμα το το γεγονός ότι υπάρχει αδυναμία εξυπηρέτησης των Ελλήνων ναυτικών σε Πειραιά και Χίο.
Αναλυτικά η δήλωση των δύο βουλευτών έχει ως εξής:

«Η διάταξη του Εφαρμοστικού Νόμου, την οποία επικαλείται ο κ. Λοβέρδος, αναφορικά με την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, δεν ρυθμίζει τίποτα απολύτως.

Με το δεδομένο ότι ο ΕΟΠΥΥ υπολειτουργεί, με χαρακτηριστικά τα παραδείγματα αδυναμίας εξυπηρέτησης των Ελλήνων ναυτικών σε Πειραιά και Χίο, ως Νέα Δημοκρατία προτείναμε και υποστηρίζουμε την αναστολή ένταξης του Οίκου Ναύτου και την πραγματοποίηση αναλογιστικής μελέτης βιωσιμότητας.

Καλύτερα, λοιπόν, ο κ. Υπουργός, την επόμενη φορά, να παραδεχθεί τα δεδομένα προβλήματα και να πάψει, επιτέλους, να υποστηρίζει την πολιτική του Πα.Σο.Κ, που μας οδήγησε στο σημερινό αλαλούμ στη Ναυτιλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου