Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η κατάθεση που έκαψε τον Άκη

Άνοιξε τον δρόμο προς τον Κορυδαλλό για τον πρώην υπουργό

Η κατάθεση-φωτιά του επιχειρηματία Οράτιου Μελά, ήταν αυτή που άνοιξε τον δρόμο για τον Κορυδαλλό για τον Α.Τζοχατζόπουλο πριν ένα χρόνο, όταν υπέδειξε τον δρόμο της μίζας μέσω του εξαδέλφου του πρώην υπουργού Ν. Ζίγρα. Στην πολυσέλιδη δικογραφία η κατάθεση του...
Ορ. Μελά παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα αναφέρει:

«Είμαι ιδιοκτήτης της εδρεύουσας στον Παναμά εταιρείας Morellia Trading S. Α., που συστήθηκε το 1993 και την οποία εκπροσωπώ από κοινού με τον Κων. Αντωνιάδη. Αντικείμενο δραστηριότητας της παραπάνω εταιρείας είναι μεταξύ άλλων οι χρηματιστηριακές εργασίες.

Το 1999 γνώρισα μέσω φίλου μου κοσμηματοπώλη τον Νικ. Ζήγρα, ο οποίος μου συστήθηκε ως ξυλέμπορος με διασυνδέσεις στο εξωτερικό και ως εκπρόσωπος ομίλου επενδυτών από αραβικές χώρες, που ήθελαν να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

Μου ζήτησε να τον εξυπηρετούμε καταβάλλοντας σε λογαριασμό μας στο εξωτερικό συνάλλαγμα και δίνοντας του το αντίστοιχο ποσό σε δραχμές στην Ελλάδα και σε μετρητά. Αυτό γινόταν επανειλημμένως από το 1999 μέχρι το 2006. Τα ποσά ήταν της τάξης 150-300.000 ευρώ περίπου.

Από τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο πληροφορήθηκα ότι η εταιρεία Morellia φέρεται να εμπλέκεται στη διανομή μιζών από τη σύμβαση των υποβρυχίων με γερμανική εταιρεία.

Στα δημοσιεύματα είδα να αναφέρεται λογαριασμός στην τράπεζα Morgan Stanley της Ελβετίας με κωδικό «Κύρος». Ειδικότερα είδα λίστα του περιοδικού Spiegel και στο οποίο αναφερόταν ότι ποσά 890.000 και 2.070.000 ελβετικών φράγκων μεταφέρθηκαν από λογαριασμό, που τηρούσε η εταιρεία ΜΙΕ στην τράπεζα UBS στη Λουκέρνη σε λογαριασμό της εταιρείας μας στην τράπεζα Credit Lyonnais στην Ελβετία και σε λογαριασμό του γιου μου Κύρου Μελά στην τράπεζα Morgan Stanley αντίστοιχα.

Αμέσως απευθυνθήκαμε στην τράπεζα Credit Lyonnais η οποία μας επιβεβαίωσε την κίνηση αυτή... Καταλάβαμε ότι επρόκειτο για κατάθεση, που έγινε με εντολή του Νικ. Ζήγρα, διότι ήταν η μόνη περίπτωση εξυπηρέτησης πελάτη μας για τόσο μεγάλο ποσό...

Τα χρήματα αυτά αποδόθηκαν στον κ. Ζήγρα, όπως είχαμε συμφώνησε κατά ένα μέρος (1.455.000 ελβετικά φράγκα) με έμβασμα από τον λογαριασμό του Κύρου Μελά στην τράπεζα Morgan Stanley και κατά το υπόλοιπο μέρος (1.000.000 ευρώ) σε μετρητά στην Ελλάδα. Επισυνάπτω αντίγραφο κίνησης στην Eurobank...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου