Το κόλπο που αποκαλύπτει αν μπορεί ακόμη να καταναλωθεί
Ανοίγοντας την πόρτα του ψυγείου διαπιστώνουμε ότι κάμποσα αυγά έχουν ξεμείνει αλλά δεν γνωρίζουμε πόσο φρέσκα είναι και αν μπορούμε να τα καταναλώσουμε.
Ο τρόπος για να μάθουμε αν μπορούν ακόμη να καταναλωθούν είναι...
απλός και εύκολος. Δεν έχουμε, παρά να ρίξουμε ένα αυγό σε ένα σκεύος γεμάτο κρύο νερό.
Αν το αυγό βυθιστεί και φτάσει στον πάτο, σημαίνει ότι είναι φρέσκο. Αντίθετα, αν βυθιστεί μεν αλλά παραμείνει σε κάποιο σημείο πάνω από τον πάτο, πρέπει να καταναλωθεί άμεσα καθώς θα χαλάσει σύντομα.
Τέλος, αν επιπλεύσει στην επιφάνεια σημαίνει ότι έχει χαλάσει. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί όσο μπαγιατεύει τόσο περισσότερο υγρό από το εσωτερικό του εξατμίζεται μέσω των πόρων που υπάρχουν στο τσόφλι.
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου