Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Έλεγχος μοτοσικλέτας σε δυο λεπτά

Έλεγχος μοτοσικλέτας σε δυο λεπτάΓια ασφαλείς βόλτες

Σε κάποιους ίσως να ακούγεται υπερβολικό, αλλά πρέπει να κάνουμε ορισμένους απλούς ελέγχους πριν ξεκινήσουμε, ειδικά αν η μοτοσικλέτα μας περνάει τα βράδια της «εκτεθειμένη» στον δρόμο.

Ακολουθούν ορισμένα χρήσιμα βήματα, τα οποία μπορείτε να κάνετε όσο..
. ζεσταίνετε τον κινητήρα και μπορούν να σας σώσουν από δύσκολες καταστάσεις.

• Τσεκάρετε το χώρο στάθμευσης της μοτοσικλέτας για ενδεχόμενη διαρροή υγρών. Οποιαδήποτε κηλίδα θα πρέπει να σας προβληματίσει.
• Με τη μοτοσικλέτα στατική, πατήστε το μπροστινό φρένο και βυθίστε το πιρούνι τσεκάροντας την επαναφορά του. Έτσι ελέγχετε ότι το φρένο και το πιρούνι λειτουργούν σωστά, ενώ με την κίνηση αυτή αποκαλύπτεται πιθανή απώλεια πίεσης του μπροστινού ελαστικού.
• Αντίστοιχα, ελέγξτε το πίσω φρένο, την ανάρτηση και το πίσω λάστιχο, σπρώχνοντας τη μοτοσικλέτα προς τα πίσω πατώντας το ποδόφρενο.
• «Παίξτε» με τα φώτα, το σινιάλο και τα φλας, εξασφαλίζοντας ότι λειτουργούν σωστά.
• Όσο ο κινητήρας ζεσταίνεται στο ρελαντί, ακούστε τον προσεχτικά για ενδεχόμενους μη αποδεκτούς θορύβους. Θα πρέπει να δουλεύει στρωτά και χωρίς ξεσπάσματα. Μην ξεχνάτε ότι, όταν οδηγείτε, είναι δύσκολο να ακούσετε τη λειτουργία του μοτέρ, καθώς το κράνος «κρύβει» ήχους.
• Πριν ξεκινήσετε, τέλος, φτιάξτε τους καθρέπτες, ακόμα και αν δε φαίνεται να έχουν πειραχτεί. Ακόμα και μια ελάχιστη μετατόπισή τους (που μπορεί να μη φαίνεται με το μάτι), αλλάζει σημαντικά το οπτικό τους πεδίο.

Πηγή: Mototriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου