Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Θα μας πνίξει και πάλι η σκόνη από την Αφρική – Το καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Οι νοτιάδες στο Αιγαίo, που θα φτάσουν έως και τα 7 μποφόρ, μας φέρνουν και πάλι σκόνη από την Αφρική.
 
Η θερμοκρασία στα νότια ανεβαίνει, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα
Τοπικές προγνώσεις


Χίος
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα το πρωί, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από...
14 έως 18 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αρκετές νεφώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Σάββατο 21/4, ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με λίγα σύννεφα, αύξηση της θερμοκρασίας στους 21 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. 


Αττική 
Καλό καιρό με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 βαθμούς. Μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό, με εξασθένηση το βράδυ.




Θεσσαλονική
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21 βαθμούς. Μέτριοι μέχρι ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό, με εξασθένηση το βράδυ.

Γενική πρόγνωση
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια, όπου από το μεσημέρι είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις το πρωί.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και πιθανώς τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις που στα βόρεια θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Θεσσαλία κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 που από το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 21-04-2012
Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

Κυριακή 22-04-2012
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 23-04-2012
Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: ασθενείς και στα πελάγη δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 24-04-2012 και Τετάρτη 25-04-2012
Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από την Τετάρτη. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: ασθενείς και στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου