Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Δεκτή η ένσταση του Άρη για τη διακοπή του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης

Γράφει ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ

Θα συνεχιστεί το παιχνίδι του Άρη με τον Αστέρα Τρίπολης από το 42'!

Αυτή είναι η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, η οποία έκανε δεκτή την ένσταση του Άρη, κρίνοντας ότι για να διακοπεί ένα ματς,  από κάποιο αντικείμενο...
που χτύπησε διαιτητή ή βοηθό, πρέπει να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός!
Κατά τ' άλλα, επιβλήθηκε στους "κίτρινους" μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 55.000 ευρώ.

Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας έκρινε πως κακώς ο διαιτητής Τριτσώνης διέκοψε οριστικά την αναμέτρηση Άρης-Αστέρας Τρίπολης, λόγω του μπουκαλιού που πετάχτηκε από την κερκίδα και χτύπησε στην κοιλιά τη βοηθό Χρυσούλα Κουρομπύλια. Η ένσταση των "κίτρινων" έγινε δεκτή (χωρίς μάλιστα να την αντικρούσει η ομάδα της Τρίπολης ενώπιον της επιτροπής!!!) και έτσι το ματς θα συνεχιστεί από το 42ο λεπτό, οπότε και διεκόπη, με το σκορ στο 0-1.

Στο σκεπτικό της απόφασης, οι δύο λόγοι που επικαλείται η επιτροπή και στηρίζει το γεγονός ότι το παιχνίδι μπορούσε να γίνει είναι:

α) να βάλει τον τέταρτο διαιτητή και να παίξει αυτός ως βοηθός στη θέση της Κουρομπύλια και,

β) ο τραυματισμός της βοηθού δεν ήταν τέτοιος που να μην της επιτρέπει να συνεχίσει.

Για το γεγονός της ρίψης του αντικειμένου, εξάλλου, ο Άρης τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 55.000 ευρώ πρόστιμο.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

"Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε την παρακάτω απόφαση:

-Συνεκδικάζει την ένσταση και την πειθαρχική δίωξη.
-Δέχεται την ένσταση περί αντικανονικής διακοπής του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΡΗΣ - ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ που διεξήχθη στις 8-4-2012, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ, στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης και διεκόπη οριστικά στο 42ο λεπτό.
-Διατάσσει τον επανορισμό του διακοπέντος αγώνα από την αρμόδια διοργανώτρια αρχή και τη συνέχισή του για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα, δηλαδή από το 42ο λεπτό, με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά τη διακοπή ιδίως ως προς τον αριθμό των τερμάτων και τον αριθμό των ποδοσφαιριστών.
-Δέχεται ότι η εγκαλουμένη τέλεσε τις αποδοθείσες σε αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις. Επιβάλλει στην εγκαλουμένη χρηματική ποινή 55.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές".

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου