Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Έρχονται νέες περικοπές σε φάρμακα και παροχές μετά τις εκλογές!


Βαρύς θα πέσει ο πέλεκυς της τρόικας μετά τις εκλογές καθώς οι δανειστές μας με εξαιρετικά απαξιωτικό ύφος ζητούν περαιτέρω περικοπές στις δαπάνες υγείας ώστε η Ελλάδα να μην ξεφεύγει από το μέσο όρο της Ευρώπης.Τι θα χάσουν οι Έλληνες ασθενείς με όποια κυβέρνηση και να εκλεγεί;

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η τρόικα...
πιέζει μεταξύ άλλων και γα τη φαρμακευτική δαπάνη η οποία δείχνει να ξεφεύγει και να μην περιορίζεται στα 2,88 δις που έχουν υπολογισθεί για το 2012.

Έτσι η νέα κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει νέα μέτρα περιορισμού της δαπάνης τα οποία και φυσικά θα κοπούν από τους Έλληνες ασθενείς.
Οι ασφαλισμένοι θα υποχρεωθούν αν συνεχισθεί έτσι η ανοδική πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης, να πληρώσουν περισσότερα από την τσέπη τους τόσο για φάρμακα όσο και για υπηρεσίες.

Άλλωστε είναι κάτι που εμμέσως πλην σαφώς έχει προαναγγελθεί.
Ούτως ή άλλως ήδη οι ασφαλισμένοι των περισσότερων Ταμείων πληρώνουν πια και για εργαστηριακές εξετάσεις (15%) τις οποίες μέχρι πρόσφατα πραγματοποιούσαν δωρεάν.

Πηγές αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα ειδικά σε εκείνα που δεν καταπολεμούν τη βασική νόσο και θεωρούνται «περιφερειακά». Ήδη πολλά από αυτά δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία με πρόσφατο νόμο που αύξησε ακόμη περισσότερη τη δαπάνη των ασθενών.

Δεν αποκλείεται επίσης να ψαλιδιστούν παροχές σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ όπως σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και επισκέψεις.

Το πλαφόν άλλωστε είναι μέσα στην ατζέντα της τρόικας που θεωρεί ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. οι ασθενείς πληρώνουν σε πολλές υπηρεσίες που λαμβάνουν ενώ και το ποσοστό συμμετοχής τους στα φάρμακα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου