Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

«Σήμα κινδύνου» εκπέμπουν τα παλιά σχολεία της Ρόδου

«Σήμα κινδύνου» εκπέμπουν τα παλιά σχολεία της ΡόδουΟλικώς ή μερικώς ακατάλληλα τα κτίρια

Ιστορικά σχολεία που βρίσκονται στα όρια της πόλης της Ρόδου έχουν ουσιαστικά εγκαταλειφθεί και είναι επικίνδυνα, αφού δεν γίνεται καμία συντήρηση και οι απαιτούμενες...
εργασίες επισκευών «αραχνιάζουν» σε συρτάρια.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της «Δημοκρατικής», σχολικά κτίρια της Ρόδου εκπέμπουν σήμα κινδύνου καθώς οι χρόνιες ελλείψεις και τα κτιριακά προβλήματα καθιστούν αρκετά από αυτά ολικώς ή μερικώς ακατάλληλα, ενώ η δημοτική αρχή παρά τις Εισαγγελικές παρεμβάσεις, δηλώνει αδυναμία να υλοποιήσει ακόμη και τα αυτονόητα παραπέμποντας τους διαμαρτυρόμενους στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Λόγω της φυσιολογικής γήρανσής τους και της πλημμελούς τους συντήρησης κτίρια που κτίστηκαν προπολεμικά παρουσιάζουν σημαντικές αλλοιώσεις κυρίως στα φέροντα στοιχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα που τα καθιστούν επισφαλή για την παραμονή των μαθητών.

Οι υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές τους εγκαταστάσεις είναι πλέον κατεστραμμένες και σε πολλά σημεία επικίνδυνες ενώ η συνολική τους λειτουργία δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες σχολικές προδιαγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου