Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Τα χειρότερα έρχονται τον Ιούνιο - Ποια νέα μέτρα μας περιμένουν, πόσο θα μας επηρεάσουν - Απολύσεις, μειώσεις μισθών, περικοπή συντάξεων - Οικονομία

- “Κουρεύονται” κι άλλο επικουρικές και κύριες συντάξεις
- Καταργούνται όλα τα επιδόματα και δημιουργείται ένα ενιαίο
- Ψαλίδι στις αμυντικές και φαρμακευτικές δαπάνες
- Χιλιάδες απολύσεις σε Δημόσιο και Δήμους


Σύμφωνα με τη συνέντευξη που έδωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν στην Τρόικα στο “Έθνος της Κυριακής”, αφού το πρώτο πρόγραμμα για την Ελλάδα ουσιαστικά δεν πέτυχε το στόχο του, δηλαδή την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, έρχονται νέα μέτρα και η έμφαση αυτή τη φορά θα δίνεται στη μείωση των κρατικών δαπανών.

Συγκεκριμένα...
σύμφωνα με το Μορς Ματίας, αφού πια σχεδόν εξαντλήθηκαν όλες οι φορολογικές αυξήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν, η πρόσθετη εξοικονόμηση θα προέλθει από τη μείωση δαπανών διαρθρωτικού χαρακτήρα. Αναλυτικά, σύμφωνα με τον ίδιο αυτό σημαίνει:

1. Περικοπές στις συντάξεις και στα κοινωνικά επιδόματα με τρόπο όμως που να διατηρείται η κοινωνική προστασία.
2. Περικοπές στις αμυντικές δαπάνες χωρίς όμως να αμφισβητείται η αμυντική ικανότητα της χώρας.
3. Αναδιάρθρωση της κεντρικής και δημόσιας διοίκησης η οποία θα λειτουργεί με λιγότερο προσωπικο – άρα απολύσεις.
4. Περικοπές στις φαρμακευτικές δαπάνες και στα δαπάνες των νοσοκομείων και επιδομάτων πρόνοιας.
5. Μονόδρομος οι μειώσεις στους μισθούς

Σχετικά με τα όσα ακούγονται και για τρίτο πακέτο βοήθειας, ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα δηλώνει πως κάτι τέτοιο αποτελεί ουσιαστική απόδειξη αλληλελγγύης. Με αυτόν τον τρόπο οι αρχηγοί των κρατών της Ευρωζώνης εκφράζουν τη δέσμευσή τους να μας στηρίζουν μέχρι να ξαναβγούμε στις αγορές. Με λίγα λόγα, θα πρέπει να λέμε και ευχαριστώ για τα “πακέτα” που έρχονται το ένα μετά το άλλο γιατί έτσι οι Ευρωπαίοι μας δείχνουν την αλληλεγγύη τους!

Παρά την σιωπή της κυβέρνησης προεκλογικά, η τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα και εργάζεται πυρετωδώς για τα νέα μέτρα. Σύμφωνα με το “ΒΗΜΑ”, πρώτος στόχος είναι τα επιδόματα, όπου διαπιστώθηκε και το “μεγάλο φαγοπότι” και απ' όπου πρόκειται να εξοικονομηθούν 1,2 δισ. ευρώ. Τα επιδόματα λοιπόν θα καταργηθούν όλα ανεξαιρέτως – απορίας, ΕΚΑΣ, τρίτου παιδιού, πολυτεκνικού, μονογονεϊκών οικονενειών κλπ- και θα δημιουργηθεί ένα εννιαίο το οποίο όμως θα εισπράττουν μόνο όσοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, το οποίο καθορίζεται στα 7.540 ευρώ ως ετήσιο εισόδημα. Αξίζει να σημειωθεί πως το 20% του πληθυσμού αυτήν την περίοδο βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Επόμενος στόχος θα είναι οι περικοπές στις δαπάνες για την Υγεία και την Άμυνα απ' όπου θα πρέπει να εξοικονομηθούν 6,6 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου