Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Από Γερμανία μέσω Κύπρου τα λεφτά στον Άκη;

Νέα στοιχεία φωτιά φέρνει στο φως το πόρισμα της επιτροπής για το “μαύρο χρήμα” σε ότι έχει να κάνει με τις διαβόητες μίζες για τα υποβρύχια. Τόσο τα τέσσερα νέα υποβρύχια, μεταξύ αυτών και αυτό που έγερνε, όσο και τα παλιότερα που έπρεπε να αναβαθμιστούν φαίνεται ότι... χρυσοπληρώθηκαν.

Τα στοιχεία της Αρχής...
σήμερα φτάνουν στα χέρια του ανακριτή που ερευνά την υπόθεση. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” τα στοιχεία αναδεικνύουν ως σταθμό για τη διακίνηση των χρημάτων από την εταιρεία Ferristaall για τη σύμβαση που αφορά στα υποβρύχια.

Τα στοιχεία της Αρχής για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος όπως όλα δείχνουν θα ανοίξουν το δρόμο για νέα έρευνα στην Κύπρο και σίγουρα θα δώσουν την ευκαιρία για άνοιγμα των σχετικών λογαριασμών στην Κύπρο.

Στην υπόθεση που αφορά στις συμβάσεις για τα νέα και τα παλιά υποβρύχια εκτός από τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο εμπλέκονται δεκάδες άλλα άτομα. Μάλιστα από τη Δικαιοσύνη διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για ενεργητική και παθητική δωροδοκία 29 μη πολιτικά πρόσωπα.

Ξανά στον ανακριτή Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου

Από σήμερα και ως την Παρασκευή 10 εμπλεκόμενοι παίρνουν ξανά σειρά για τον ανακριτή.Η σύζυγος του πρώην υπουργού θα κληθεί να λογοδοτήσει την Παρασκευή για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ από την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου θα ζητηθούν εξηγήσεις για το ακίνητο στο Κολωνάκι που εμφανίζεται να αγοράζει το 2006, από εμπλεκόμενη στην υπόθεση εταιρεία.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο αδελφός της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου, Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος θα απολογηθεί αύριο, Πέμπτη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Σταμάτης μετείχε από το 2006 έως το 2009 σε συναλλαγές για την ανακαίνιση του σπιτιού στην Ακρόπολη, χρησιμοποιώντας το όνομα Παναγιώτης Παπαλιάκος. Επίσης, φέρεται να εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας Nobilis από την οποία αγόρασε το σπίτι η σύζυγος του πρώην υπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου