Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Καψής: Μέχρι το Πάσχα οι αποφάσεις για τις τράπεζες

Καψής: Μέχρι το Πάσχα οι αποφάσεις για τις τράπεζεςΚάλεσε σε διάλογο την ΠΝΟ για την απεργία της Μεγάλης Εβδομάδας

«Η στήριξη της Ελλάδας στη Κύπρο για δίκαιη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα είναι σταθερή και διαρκής και διαχρονική», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποιεί από αύριο και μέχρι το Σάββατο στην Κύπρο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Ο κ. Καψής πρόσθεσε ότι...
η συμπαράταξη της Ελλάδας και της Κύπρου 38 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και την συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο με τον παράνομο εποικισμό είναι δεδομένη και απαραίτητη. «Αυτό το νόημα έχει η επίσκεψη του πρωθυπουργού και αυτό το μήνυμα θα μεταδώσει», είπε και συμπλήρωσε:

«Η σημασία της επίσκεψης είναι προφανής ιδιαίτερα ενόψει της αρχόμενης κυπριακής προεδρίας στην Ε.Ε. και της έντασης που η τουρκική πλευρά συντηρεί στην Κύπρο, αμφισβητώντας ακραία την διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και τα κυριαρχικά δικαιώματά της».

Σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τόνισε ότι «μέχρι το Πάσχα και με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου θα έχουν καθοριστεί οι κανόνες και τα κριτήρια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» και αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το ζήτημα αυτό.

Όσον αφορά στη λήξη, σήμερα, της προθεσμίας που έχει τεθεί για την ανταλλαγή των ομολόγων σε ξένο δίκαιο, ο κ. Καψής ανέφερε ότι θα πρέπει να αναμένεται η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίες. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «καλύτερη προσφορά απ’ αυτή που έχει ανακοινωθεί δεν θα υπάρξει».

Ερωτηθείς σχετικά απέδωσε σε σπουδή λόγω του τέλους της κοινοβουλευτικής θητείας την κατάθεση αρκετών τροπολογιών στα νομοσχέδια που συζητούνται στη Βουλή.

Ωστόσο επανέλαβε την γνωστή οδηγία του πρωθυπουργού «να μπει», όπως είπε, «φρένο και να σταματήσει αυτή η διαδικασία».

Ο κ. Καψής τόνισε ότι ακόμη και στη περίπτωση που ορισμένες εξ αυτών των τροπολογιών έχουν βάση, «θα πρέπει να γίνεται κοινοβουλευτικός έλεγχος και συζήτηση επανέλαβε αυτών και αυτό το νόημα έχει η απαγόρευση του πρωθυπουργού». Και συμπλήρωσε ότι καμία άσχετη τροπολογία δεν θα περάσει.

Τέλος απεύθυνε έκκληση προς την ΠΝΟ να ανταποκριθούν στο διάλογο που τους έχει καλέσει η κυβέρνηση.

«Είναι αδικαιολόγητη η απεργία και η κυβέρνηση τους καλεί σε διάλογο», είπε ο κ. Καψής και πρόσθεσε: «Αυτοί επιμένουν σε απεργία που προκαλεί αναστάτωση και ζημιά στα νησιά και τον τουρισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου