Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Κωστής Μουσουρούλης: Οφείλω να συμμετάσχω ενεργά, ώστε να γίνονται βελτιώσεις στα κατατεθέντα νομοσχέδια

Κωστής Μουσουρούλης
«Σχετικά με αναφορές σε μέσα μαζικής ενημέρωσης για τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή, σε νομοσχέδια υπό συζήτηση, θεωρώ αυτονόητο πως, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού έργου, οφείλω να συμμετέχω ενεργά έτσι ώστε να γίνονται βελτιώσεις, προτάσεις, ή τροποποιήσεις στα κατατεθέντα νομοσχέδια».

Τη δήλωση αυτή, σχετικά με τις κατατεθειμένες τροπολογίες, έκανε ο βουλευτής Χίου και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κωστής Μουσουρούλης, σχετικά με τις κατατεθειμένες τροπολογίες. Και συνέχισε:...


«Εν προκειμένω, διευκρινίζω πως προσφάτως κατέθεσα, ή συνυπέγραψα τροπολογίες, που έχουν αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας εδώ και αρκετό διάστημα και που σε κάθε περίπτωση αποσκοπούν σε βελτιώσεις ή διορθώσεις υφιστάμενων ζητημάτων, με την ευκαιρία αντίστοιχων παρεμβάσεων από τα αρμόδια Υπουργεία.

Παράδειγμα, η τροπολογία και οι προτάσεις (με πολυσέλιδη τεκμηρίωση) για την επιτάχυνση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων αφορά βελτίωση ειδικά για τα συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. έργα και κατατέθηκε στο πλαίσιο άρθρων για τις απαλλοτριώσεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Επίσης, η τροπολογία για το «Ξενία» Χίου δεν αφορά σε καμία περίπτωση πρόταση ειδικής μεταχείρισης της Χίου, αντιθέτως το ζητούμενο είναι να εφαρμοστεί εκεί ό,τι έχει ήδη νομοθετηθεί για άλλες περιπτώσεις, όπως αυτών των Ξενία, Σπάρτης, Ηρακλείου, Χανίων, Άρτας κλπ.

Τέλος, η τροπολογία που κατατέθηκε με συναδέλφους σχετικά με την αξιοποίηση ακινήτων που έχουν περιέλθει στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ΑΤΕ) αλλά στην πλειοψηφία τους είναι εγκαταλελειμμένα, ζήτημα που γνωρίζω από καιρό, είχε σκοπό την αξιοποίησή τους με τη συνδρομή από κοινού της ΑΤΕ και του αρμοδίου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προς προφανές όφελος της ανάπτυξης, καθώς και του αγροτικού τομέα αφού θα μπορούσε να συνεισφέρει θετικά στην προσέλκυση νέων αγροτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου