Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Προθεσμίες έλαβαν όλοι οι συγκατηγορούμενοι του Άκη

Προθεσμίες έλαβαν όλοι οι συγκατηγορούμενοι του ΆκηΤις επόμενες ημέρες ο ανακριτής θα κρίνει εάν θα απαγγείλει νέες κατηγορίες

Προθεσμίες να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα ζήτησαν και έλαβαν η σύζυγος και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς και οκτώ ακόμη άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού και οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή.

Προσερχόμενη νωρίτερα στο ανακριτικό γραφείο, Βίκυ Σταμάτη αποδοκιμάστηκε από...
μια γυναίκα που βρισκόταν στο σημείο.

Από την κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή θα ζητηθούν εξηγήσεις για το ακίνητο στο Κολωνάκι που εμφανίζεται να αγοράζει το 2006, από εμπλεκόμενη στην υπόθεση εταιρεία.

Τις επόμενες ημέρες ο ανακριτής, αφού μελετήσει τα ευρήματα- κατασχεθέντα από ελέγχους στα σπίτια των εμπλεκομένων, θα κρίνει εάν στην υπόθεση θα απαγγείλει νέες κατηγορίες που να αφορούν τη διάπραξη άλλων αδικημάτων, καθώς και αν προκύπτει ποινική εμπλοκή και για άλλα πρόσωπα, πλην των 15 ήδη κατηγορουμένων.


«Δώρα ή ανταλλάγματα δεν έλαβα από κανέναν»


Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιμένει πάντως στην αθωότητά του λέγοντας κατά την απολογία του στον ανακριτή Γ. Μαλλή ότι: «Δώρα ή ανταλλάγματα σε όλη την πολιτική μου ζωή δεν έλαβα από κανέναν».

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε τη νομιμοποίηση παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας και την εμπλοκή του σε offshore εταιρείες, που του αποδίδονται.

Ο ανακριτής φέρεται να επισήμανε πολλές φορές προς τον πρώην υπουργό, ότι μία σειρά γνωστών του προσώπων κινούνται μέσω των επίμαχων εταιριών και εμφανίζονται να ασχολούνται με ακίνητα που τελικώς καταλήγουν σε συγγενικά του πρόσωπα, ρωτώντας για μία προς μία τις «συμπτώσεις» - κατά τον κατηγορούμενο - που εμφανίζονται στην δικογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου