Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Απέχουν οι ξεναγοί της Ρόδου από τα καθήκοντά τους

Απέχουν οι ξεναγοί της Ρόδου από τα καθήκοντά τουςΠροβλήματα στα τουριστικά προγράμματα των κρουαζιερόπλοιων

Για 5η εβδομάδα συνεχίζεται η αποχή των ξεναγών από τα καθήκοντά τους στη Ρόδο, εξαιτίας της οποίας έχουν παρατηρηθεί σοβαρά προβλήματα στα τουριστικά προγράμματα των επιβατών κρουαζιεροπλοίων.

Οι ξεναγοί του νησιού αντιδρούν στην...
υπογραφή νέων συμβάσεων με τους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι ζητούν μείωση των ποσοστών των αποδοχών τους.

Η εταιρεία Louis Hellenic Cruises ανακοίνωσε σήμερα ότι αν οι κινητοποιήσεις των ξεναγών συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, τα δύο κρουαζιερόπλοια της Louis Cristal και Orient Queen δεν θα προσεγγίζουν, από την επόμενη Τετάρτη 18 Απριλίου, το λιμάνι της Ρόδου.

Το μέτρο θα είναι προσωρινό και η Louis Hellenic Cruises θα αξιολογήσει στη συνέχεια αν θα επανεντάξει τη Ρόδο στα δρομολόγιά της. Αντί στη Ρόδο, οι επιβάτες θα προωθούνται στο λιμάνι του Μαρμαρά, στη νοτιοδυτική Τουρκία. Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία επισημαίνει ότι οι ζημιές της από τις ακυρώσεις των εκδρομών και τις αποζημιώσεις των επιβατών ανέρχονται, έως σήμερα, σε 500.000 ευρώ.

Τα δύο κρουαζιερόπλοια της εταιρείας προσεγγίζουν τη Ρόδο μία φορά την εβδομάδα, με περίπου 2.000 επιβάτες συνολικά.

Σημειώνεται ότι η ζημιά από τη μη προσέγγιση κρουαζιεροπλοίων στην τοπική οικονομία της Ρόδου είναι σημαντική, αφού -σύμφωνα με στοιχεία που επικαλούνται τουριστικοί πράκτορες- ο κάθε τουρίστας που αποβιβάζεται στο νησί αφήνει περίπου 50 με 100 ευρώ.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, Κατερίνα Γκώγκου, οι εργαζόμενοι απέχουν από τα καθήκοντά τους, καθώς η τοπική Ένωση Πρακτόρων, επικαλούμενη στοιχεία για μείωση της τουριστικής κίνησης φέτος, τους ζητά να υπογράψουν νέα σύμβαση με οριζόντιες μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 16% και 22%. Η κ. Γκώγκου υποστηρίζει, ωστόσο, ότι οι κρατήσεις από τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Ευρώπης έχουν γίνει από τις αρχές του χρόνου και ότι γνωρίζουν πολύ καλά τα ποσοστά αμοιβής και των πρακτόρων και των ξεναγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου