Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Σαντορίνη: Ανοίγει μετά από 6,5 χρόνια ο αρχαιολογικός χώρος στο Ακρωτήρι!

Το δυστύχημα στο Ακρωτήρι, τον Σεπτέμβρη του 2005 είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Ουαλλός τουρίστας και να τραυματιστούν άλλοι έξι, και η τότε ηγεσία του ΥΠΠΟΤ είχε επιρρίψει τις ευθύνες σε λανθασμένες τεχνικές επιλογές...

Τη Μεγάλη Εβδομάδα ανοίγει εν τέλει ο αρχαιολογικός χώρος του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης. Η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της αρχαιολογικής Εταιρείας και του υπουργείου Πολιτισμού Τουρισμού ορίστηκε για την...
Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, όπως αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Πολιτισμού -Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος.

Πριν εξίμισι χρόνια είχε καταρρεύσει τμήμα του βιοκλιματικού στεγάστρου. Σήμερα το στέγαστρο-μια κατασκευή από ανοξείδωτο χάλυβα και ξύλο έχει τοποθετηθεί και ο προϊστορικός οικισμός είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους τουρίστες που συρρέουν στο νησί αυτές τις ημέρες.

Ο αρχαιολογικός χώρος θα λειτουργήσει με το υπάρχον μόνιμο προσωπικό, καθώς και τη βοήθεια πέντε δημοτικών υπαλλήλων. Στη συνέχεια θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου