Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

636.188 οι δημόσιοι υπάλληλοι - Κι άλλες απολύσεις ζητούν οι δανειστές

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο το τακτικό προσωπικό του Δημοσίου είναι 636.188 άτομα. Επιπλέον, 49.546 υπάλληλοι εργάζονται ως έκτακτοι και άλλοι 20.242 με διάφορες εργασιακές σχέσεις.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι από την πρώτη υπογραφή ως τώρα οι υπάλληλοι μειώθηκαν από τους 768.000 στους 712.000, παρά τις 22.000 προσλήψεις που έγιναν με...
διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ στο ίδιο διάστημα.

Φαίνεται, πάντως, ότι οι δανειστές μας θέλουν... κι άλλο αίμα, γι' αυτο και έχουν ζητήσει να γίνουν κι άλλες απολύσεις. Το επιβεβαίωσε ο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππαςο, λέγοντας πως κριτήρια που θέτουν είναι ορθολογικά.

Όλα αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Ρέππας στη δημοσιότητα σε συνέντευξη Τύπου.

Η διασύνδεση του μητρώου απασχολουμένων με το μητρώο μισθοδοτούμενων στο Δημόσιο γίνεται για πρώτη φορά, είπε ο κ. Ρέππας. «Το μητρώο μισθοδοτούμενων δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή όχι μόνο πόσοι είναι οι υπάλληλοι του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ) αλλά και ποιοι είναι. Το μητρώο περιέχει 75 ξεχωριστά πεδία τα οποία δίνουν την πλήρη εικόνα του κάθε υπαλλήλου.

Στην πρώτη απογραφή οι υπάλληλοι ήταν 768.000 και σήμερα είναι 712.000. Στο διάστημα αυτό προσλήφθηκαν περίπου 22.000 από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ», τόνισε ο υπουργός.

Εκτίμησε εφικτό το στόχο να μειωθούν κατά 150.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι έως το 2015 και χαρακτήρισε ικανοποιητικά τα μέχρι τώρα στοιχεία για τη μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο.

«Έχουμε σε εβδομαδιαία βάση μια συνεργασία με τους δανειστές, από την οποία φαίνεται πως η μείωση του προσωπικού στο ελληνικό δημόσιο είναι ικανοποιητική. Φαίνεται ότι είναι απολύτως δυνατό να πετύχουμε το στόχο. Ο αριθμός των νέων προσλήψεων, ο αριθμός των συμβασιούχων, μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις και την κατάργηση οργανισμών και τις συγχωνεύσεις οδηγούν στο στόχο», σημείωσε χαρακτηριστικά.Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας το κράτος έμαθε πόσους υπαλλήλους έχει, που υπηρετούν και τις αμοιβές τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου