Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

57.000 λαθρομετανάστες στην Ελλάδα μόνο το 2011 – «Μαύρα» τα στοιχεία της Frontex

Το 2011 μόνο, εντοπίστηκαν 57.000 λαθρομετανάστες να περνούν τα σύνορα και να μπαίνουν σε ελληνικό έδαφος, ενώ τον προηγούμενο χρόνο ο αριθμός ήταν 55.000 με 56.000, δηλαδή σχεδόν 2.000 άνθρωποι λιγότεροι.

«Ο έλεγχος των συνόρων από μόνος του δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης» τόνισε ο εκπρόσωπος της Frontex Μίκαλ Πάρζιζεκ μιλώντας στον...
ΣΚΑΪ. Σημείωσε δε ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών.

Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο η συμφωνία και η συνεργασία με τις γειτονικές χώρες και τις χώρες προέλευσης των μεταναστών, είπε και χαρακτήρισε περίπλοκη την κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εκτιμώντας ότι μέσα από την συνεργασία θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση των συνόρων.

Οι ομάδες της Frontex βοήθησαν τις ελληνικές αρχές στον έλεγχο των συνόρων με περιπολίες και παροχή τεχνικού εξοπλισμού και παράλληλα ταυτοποίησαν τις εθνικότητες των λαθρομεταναστών ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία επαναπατρισμού τους.

«Δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση κάποια παρόμοια κατάσταση με τη δική σας» είπε ο Μίκαλ Πάρζιζεκ. Το 2012 θα αρχίσει νέα επιχείρηση της Frontex, που επί της ουσίας θα είναι συνέχεια του 2011 με την παροχή ειδικών και του κατάλληλου εξοπλισμού.Χρόνο με το χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των λαθρομεταναστών που περνούν στην Ελλάδα, αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Frontex.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου