Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Άκης-Βίκυ: 45λεπτο τετ α τετ στο κελί - Σήμερα απολογούνται η σύζυγος και η κόρη του Τσοχατζόπουλου - Στον ανακριτή και άλλοι οκτώ

- Το πρώτο επισκεπτήριο στον προφυλακισμένο πρώην υπουργό ήταν η σύζυγός του
- Τον επισκέφθηκαν και οι δικηγόροι του - Ετοιμάζουν αίτηση αποφυλάκισης
- Ύποπτη φυγής θεωρούν την κόρη του Άκη, Αρετή, οι εισαγγελείς στο πόρισμά τους
- Στον ανακριτή σήμερα και άλλα μέλη της οικογένειας Σταμάτη


Τη δεύτερη μέρα της παραμονής του στη φυλακή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε το πρώτο του...
επισκεπτήριο. Και δεν ήταν άλλο από τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη. 

Επί 45 λεπτά, το ζεύγος Τσοχατζόπουλου τα έλεγε, ίσως για το πως πέρασε ο Άκης την πρώτη του νύχτα στη φυλακή, ίσως και για την κατάθεση της κας Σταμάτη, η οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.
Εκτός από τη σύζυγό του, τον κ. Τσοχατζόπουλο επισκέφτηκαν και οι συνήγοροί του.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού θα περάσει την πόρτα του ανακριτικού γραφείου για να απολογηθεί σχετικά με την κατηγορία του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος. Θα δώσει εξηγήσεις και για τον τρόπο που αποκτήθηκε το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά και για τα ποσά που δαπανήθηκαν για την ανακαίνισή του.

Εξηγήσεις έχει κληθεί να δώσει και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, που με βάση το εισαγγελικό πόρισμα θεωρείται ύποπτη φυγής! Η Αρετή Τσοχατζοπούλου καλείται να δώσει εξηγήσεις για το ακίνητο στο Κολωνάκι που εμφανίζεται να αγοράζει το 2006, από εμπλεκόμενη στην υπόθεση εταιρεία, η οποία φαίνεται να το αγόρασε από offshore που φέρεται να ανήκει στον πατέρα της.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα των εισαγγελέων που ερεύνησαν την υπόθεση, αναφέρεται ότι τα συμπεράσματα τους, όσον αφορά την οργάνωση που συνέστησαν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα για την λεγόμενη «επιχείρηση ξέπλυμα», ισχύουν και για την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα για την κατηγορουμένη, «η συμμετοχή της στην ανωτέρω οργάνωση δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί και η οποία όμως επωφελήθηκε από τη δραστηριότητά της, ενώ λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υποδομή της οργάνωσης στην αλλοδαπή».

Για την Βίκυ Σταμάτη η έρευνα των εισαγγελέων απέδειξε από την άρση τραπεζικού απορρήτου ότι, από το 1997 η κατηγορουμένη δέχεται χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς της τα οποία φαίνεται να καταθέτει ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου και διαχειριστής υπεράκτιων εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση, Νίκος Ζήγρας.

Πέρα από τη Βίκυ Σταμάτη, στον ανακριτή θα βρεθούν κι άλλα μέλη της οικογένειάς της: ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, η θεία της Αικατερίνη Σταμάτη. Έχουν κληθεί επίσης να καταθέσουν η δικηγόρος Ταλίτα – Μαρία Τσεκούρα και οι Νικόλαος Γεωργουλάκης, Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και Ευτύχιος Ατσοπαρδής.

Όλοι τους αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να ενημερωθούν για την ογκώδη, σχεδόν 10.000 σελίδων, δικογραφία και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου