Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ηλιοφάνεια σήμερα Τετάρτη 25 Απριλίου

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα αυξηθούν και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τετάρτη 25 Απριλίου. 
Αυξημένα αναμένονται τα ποσοστά σκόνης στην ατμόσφαιρα, κυρίως στις...
κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και τη Νότια Κρήτη, 15 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ στα βόρεια τμήματα της Κρήτης η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ και στη θάλασσα των Κυθήρων και το Κρητικό Πέλαγος ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς σχεδόν μέτριους έως μέτριους 4-5 μποφόρ.
Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τετάρτη 25/4, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 17 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και αργότερα πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ. Μετά το απόγευμα στο Σαρωνικό οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 5 μποφόρ και τοπικά σε ισχυρούς 6 μποφόρ.


Θεσσαλονική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ, και τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Γενική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: νότιοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη κατά τόπους η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: νότιοι 3 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 26-04-2012
καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς στα βόρεια ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

'Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 27-04-2012
καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς στα ορεινά να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

'Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: μικρή πτώση στα ανατολικά.

Σάββατο 28-04-2012
καιρός: στα ανατολικά ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο παροδικές νεφώσεις και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

'Ανεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Κυριακή 29-04-2012
καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου