Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ισόβια σε φονιά που σκότωσε οδηγό λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη το 2008

Ισόβια σε τοξικομανή που σκότωσε οδηγό λεωφορείουΕίχε αποδράσει από περιπολικό αρπάζοντας το όπλο αστυνομικού

Σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 21 ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον 36χρονο τοξικομανή που είχε αποδράσει από περιπολικό της Αστυνομίας, όταν συνελήφθη για κλοπή πορτοφολιού, και στη συνέχεια, κατά την...
κινηματογραφική καταδίωξή του, σκότωσε 59χρονο οδηγό αστικού λεωφορείου στην περιοχή της Σίνδου, με υπηρεσιακό όπλο ενός από τους δύο αστυνομικούς που τον συνόδευαν.

Ο 36χρονος επικαλέστηκε τα προβλήματα εξάρτησής του για να δικαιολογήσει τις πράξεις του, ενώ ισχυρίστηκε ότι το όπλο που κρατούσε εκπυρσοκρότησε καθώς πάλευε με τον 59χρονο.
Ωστόσο, τους ισχυρισμούς αντέκρουσαν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις και ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, ενώ στη συνέχεια το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο ομόφωνα για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της αρπαγής, της παράνομης βίας, της ληστείας, της κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόδρασης, της αντίστασης και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. 
Για τις ίδιες πράξεις είχε καταδικαστεί και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, όταν του επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξη 25 ετών.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν από άλλο δικαστήριο και οι δύο αστυνομικοί που τον συνόδευαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου