Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Δύο χιλιάδες (2.000) άτομα – προσωπικό φύλαξης μουσείων και αρχαιολογικών χώρων σε όλη τη χώρα εκπαιδεύονται σε θέματα ασφάλειας

-Οι εκπαιδεύσεις άρχισαν σήμερα 2 Απριλίου σε είκοσι τρεις (23) πόλεις και θα ολοκληρωθούν στις 9 Απριλίου
-Στόχος της εκπαίδευσης είναι η αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας των μουσείων και των αρχαιολογικών μας χώρων 

Άρχισαν σήμερα 2 Απριλίου και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 9 Απριλίου,  τα σεμινάρια, για δύο χιλιάδες (2.000) άτομα που αποτελούν το προσωπικό φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών μας χώρων. Στα σεμινάρια θα παρακολουθήσουν ένα...
εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας των εγκαταστάσεων και των χώρων αυτών.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε είκοσι τρεις (23) πόλεις σε όλη την επικράτεια, με την επιμέλεια του υπουργείου Πολιτισμού και τη συνδρομή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) και της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης καταρτίστηκε με τη συνεργασία των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού και Τουρισμού για τη βελτίωση της επαγγελματικής κατάρτισης του προσωπικού αυτού και την παροχή εξειδικευμένων γνώσεων, σχετικά με την ασφάλεια των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων και χώρων. 

Οι εκπαιδεύσεις είναι ημερήσιες και θα πραγματοποιηθούν σε κατάλληλα εξοπλισμένες αίθουσες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, των Αστυνομικών Υπηρεσιών και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, από εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό των φορέων αυτών. 

Σήμερα το πρωί στην έναρξη του προγράμματος στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (Λ. Μεσογείων 96, πρώην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας) παρέστησαν μεταξύ άλλών ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου και ο αρχηγός της Ελληνικής αστυνομίας, αντιστράτηγος Ν. Παπαγιαννόπουλος. H Χιώτισσα Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε την Τρίπολη, όπου το σεμινάριο καλύπτει του Νομούς, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Γερουλάνος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κλοπή στο μουσείο της Ολυμπίας, τονίζοντας ότι «τα ευρήματα, τα οποία είναι μέσα στα μουσεία είναι τεράστιας αξίας για τη χώρα, αλλά ένα πράγμα το οποίο δε μπορούμε να ρισκάρουμε με κανένα τρόπο, είναι οι ανθρώπινες ζωές, που έχουν διαταχθεί να τα φυλάνε. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα».

Επισήμανε, επίσης, ότι το επίπεδο της ετοιμότητας, που υπάρχει, «δεν είναι αυτό το οποίο θα θέλαμε για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τα μνημεία» και πρόσθεσε ότι «η συνεργασία μεταξύ των δύο υπουργείων είναι απολύτως απαραίτητη, αν θέλουμε να αλλάξουν τα πράγματα και αν θέλουμε να φυλάξουμε τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς μας χώρους, έτσι όπως πρέπει».

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «η εκπαίδευση χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια, προσπάθεια που το υπουργείο Πολιτισμού θα στηρίξει, προσβλέποντας με εμπιστοσύνη στο προσωπικό, το οποίο ασχολείται με τη φύλαξη των μουσείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου