Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Βροχές και καταιγίδες σήμερα Τετάρτη 18 Απριλίου

Άστατος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη 18 Απριλίου καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχερός θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τετάρτη 18/4, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από...
16 έως 18 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν  νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Γενική πρόγνωση

Στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται να σημειωθεί από αργά τη νύχτα Οι άνεμοι θα πνέουν  νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά άστατος και θα εκδηλωθούν  τοπικές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις νοτιότερες περιοχές όπου πιθανώς πρόσκαιρα να είναι τοπικά ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βουνά της ηπείρου. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται να σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν  δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια καταιγίδες, οι οποίες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου