Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Προσλήψεις στο Δημόσιο... τέλος για τις επόμενες 17 μέρες!

Εκλογές έχουμε, μη μας... κατηγορήσουν για προεκλογικές προσλήψεις... Όποιος ελπίζει να «τρουπώσει» στο δημόσιο (ναι γίνεται ακόμα) πρέπει να περιμένει τη νέα κυβέρνηση!

Γιατί; Γιατί μέχρι να έχει η χώρα νέα κυβέρνηση (είτε αυτή είναι αυτοδυναμίας είτε συνεργασίας) προσλήψεις δε γίνονται. Το λέει και η εγκύκλιος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα!

Στόχος «να αποφευχθούν αρνητικά φαινόμενα που...
υποβαθμίζουν τη δημόσια διοίκηση» λέει η εγκύκλιος Ρέππα.

Μέχρι λοιπόν τις εκλογές «απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν στον διορισμό ή στην πρόσληψη, καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή που αναφέρεται στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του δημοσίου, ενώ εξαιρούνται οι πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και οι πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση».

Οι φορείς που υπάγονται στη ρύθμιση είναι:
- Οι δημόσιες υπηρεσίες.
- Τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
- Οι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, καθώς και οι αμιγείς και μικτές επιχειρήσεις, στις οποίες ο ΟΤΑ κατέχει άμεσα ή έμμεσα το 50% τουλάχιστον του εταιρικού τους κεφαλαίου.
- Οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ).
- Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
- Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).
- Οι δημόσιες επιχειρήσεις και οι δημόσιοι οργανισμοί, όλων αυτών που υπάγονται στο κεφάλαιο Β' του ν. 3429/2005.
- Τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους, κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους ή το κράτος κατέχει το 51% τουλάχιστον του μετοχικού τους κεφαλαίου.
- Τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στα υπό στοιχεία β΄, γ΄, δ΄ και ε΄ νομικά πρόσωπα της ή επιχορηγούνται από αυτά τακτικώς κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους ή που τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα κατέχουν το 51% τουλάχιστον του μετοχικού τους κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου