Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Βγήκαν... μαχαίρια για την απεργία των ναυτεργατών – «Ο ΓΓ της ΠΝΟ παίρνει μισθό 15.000€»

-«Καταστρέφουν τη ναυτιλία και τον τουρισμό» λένε οι ακτοπλόοι, με τους μισθούς των συνδικαλιστών της ΠΝΟ να γίνονται νέο πεδίο σύγκρουσης.

Παραγωγοί σε απόγνωση, εκδρομείς σε αδιέξοδο και οι φωνές να μη γίνει η απεργία των ναυτεργατών τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη γίνονται όλο και πιο έντονες.

Όπως πληθαίνουν και οι φωνές πως με την απόφαση της ΠΝΟ να προχωρήσει σε...
48ωρη απεργία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα ουσιαστικά «τιμωρεί» την κοινωνία και όχι τους πλοιοκτήτες ή την κυβέρνηση.

Επί της ουσίας, οι ναυτεργάτες θέλουν να πιέσουν την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Και το έκαναν οκτώ μέρες πριν μπούμε στη Μεγάλη Εβδομάδα. Χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου της ΠΕΝΕΝ, Αντώνη Νταλακογιώργου στην Σκαϊ στις 7 με τον Νίκο Ευαγγελάτο πως «αντί να αναλωνόμαστε στο γιατί πάρθηκε ή τι εξυπηρετεί αυτή η απόφαση, η κυβέρνηση έχει για άλλη μια φορά το χρόνο, να αντιληφθεί τις ευθύνες της και να πάρει αποφάσεις, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις που δε θα μας οδηγήσουν στην απεργία».

«Πρέπει να καταλάβουν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές ότι δε μπορούν πια να εκβιάζουν την κοινωνία», τόνισε αρχικά από την πλευρά του ο Απόστολος Βεντούρης, πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, πριν ρίξει τη... βόμβα για το μισθό του γενικού γραμματέα τους ΠΝΟ. «Πρέπει να καταλάβει ο κ. Χαλάς, που παίρνει 15.000€ το μήνα, συν επιδόματα, πρέπει να καταλάβει ότι δε μπορεί να καταστρέφει ένα κλάδο, τους νησιώτες και τους επιβάτες, επειδή έτσι του αρέσει ή θέλει να γίνει πολιτικός».

Υπουργείο και ναυτεργάτες βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα σε ανοιχτή γραμμή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή για να μη δέσουν κάβους τα πλοία εν μέσω πασχαλινής περιόδου, κάτι που θα γονατίσει τα νησιά, τους παραγωγούς και την αγορά. Δεν αποκλείεται άμεσα να υπάρξει και νέα συνάντηση συνδικαλιστών-κυβέρνησης.

Έκκληση προς τους ναυτεργάτες να μην προχωρήσουν στην απεργία απευθύνουν ξενοδόχοι, επιμελητήρια, δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου