Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ανεβαίνει η θερμοκρασία, θα βρέξει το απόγευμα - Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Βελτιωμένο καιρό με λίγες μόνο νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περιμένουμε τη Μεγάλη Τετάρτη 11 Απριλίου 2012. Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις σταδιακά θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά και το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο.

Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, θα κυμανθεί από...
1 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 19 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 20 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 10 ως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στα νοτιοανατολικά σχεδόν θυελλώδεις βορείων διευθύνσεων άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς – νοτιοδυτικούς ασθενείς έως μέτριους. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε σχεδόν μέτριους νοτιάδες, περισσότερο ενισχυμένους σε μέτριους έως ισχυρούς στο Βόρειο Ιόνιο.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 3 μποφόρ.
Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 12 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.


Για αύριο Μεγάλη Πέμπτη 12/4, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 με 18 βαθμούς. Βόρειοι ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι σε μέτριους στο Νότιο Ευβοϊκό, με γρήγορη εξασθένηση και επικράτηση νοτιάδων από το μεσημέρι και μετά.


Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν, περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι νότιοι – νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Ο καιρός μέχρι την 
Κυριακή του Πάσχα
Οι θερμοκρασίες αύριο Μ. Πέμπτη θα σημειώσουν σταδιακή άνοδο επανερχόμενες στα επίπεδα των 25-26 βαθμών Κελσίου. Παράλληλα οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους με τις εντάσεις τους να μη δημιουργούν προβλήματα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από τη Μ. Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Παράλληλα οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημείωσουν πρόσκαιρη αισθητή άνοδο. Τέλος οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου