Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Locos C-Χίος-Ναρκωτικά-Φυλακή: Ακούς τα μέλη της συμμορίας και δεν ξέρεις, αν πρέπει να εκνευριστείς ή να κλάψεις!

Γράφει ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ

Σήμερα, αποποιούνται τη συμμορία. Λένε ότι ήταν και είναι μια άτακτη, απλά, παιδική παρέα και όχι συμμορία. Ακούνε ότι είναι τα μέλη των Locos C και λένε τι είναι αυτό; 

Πραγματικά ακούς αυτά τα  παιδιά, μέλη της συμμορίας των Locos C, που από συμμορία που ήταν σκόρπισαν σ' όλες τις φυλακές της Ελλάδας, να μιλάνε στον Σταύρο Θεοδωράκη, και στην εκπομπή "Πρωταγωνιστές", σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012, που μετάδοθηκε το δεύτερο μέρος και δεν ξέρεις αν πρέπει να εκνευριστείς ή να κλάψεις.

Παιδιά ανήλικα στην πλειοψηφία τους,  που...
τοποθέτησαν τον εαυτό τους στο περιθώριο και στην παραβατικότητα, τα οποία πούλαγαν το θάνατο, πούλαγαν μαγκιά στον απλό κόσμο, στην κοινωνία της Χίου, σήμερα κλαίνε! Τους έχει φύγει η μαγκιά! Θα φύλαγαν κατουρημένες ποδιές, που λέει ο λαός μας, για να αποκτήσουν την ελευθερία τους, έστω και μια μέρα νωρίτερα. 


Δεν ξέρεις, όμως ακούγοντάς τα, αν πρέπει να εκνευριστείς, που ακούς να σου ζητάνε ευθύνη ή να κλάψεις για αυτά, τα περισσότερα από τα οποία, δυστυχώς, πριν ακόμα ενηλικιωθούν ...κάηκαν. 

Αυτά τα παιδιά χάσανε το μέτρο. Ξεχάσαν ότι πέρα από το γεγονός ότι έκαναν ένα τσιγαριλίκι, βρίσκονταν μέσα σε μια συμμορία, που πουλούσε το ΘΑΝΑΤΟ.

Και οι ίδιοι πουλούσαν το θάνατο, για να πάρουν τη δική τους  δόση. Έκαναν εμπόριο σκληρών ναρκωτικών, κτυπούσαν κόσμο, στρατολογούσαν κόσμο στη συμμορία. Την είχαν δει μάγκες, αγόρια και κορίτσια. Θεωρούσαν ότι ήταν μέλη μιας ξεχωριστής ομάδας της κοινωνίας (την οποία σήμερα κατηγορούν), ήταν μέλη της συμμορίας των Locos C.

Πριν το Δεκέμβριο το έλεγαν στους φίλους τους με καμάρι.
Περπατάγανε στην προκυμαία και αν τους κοίταγε κάποιος, στην καλύτερη περίπτωση τον έβριζαν.

Σήμερα, αποποιούνται τη συμμορία. Λένε ότι ήταν και είναι μια άτακτη, απλά, παιδική παρέα και όχι συμμορία. Ακούνε ότι είναι τα μέλη των Locos C και λένε τι είναι αυτό;

Κάνουν πως δεν το γνωρίζουν. Δυστυχώς, γι' αυτά τα παιδιά, που σήμερα μπορεί να το έπαιξαν αθώα, η κοινωνία της Χίου, δεν ξεχνά.

Έφταιξαν και θα πρέπει να πληρώσουν.

Ακόμα και να τους δοθεί η δεύτερη ευκαιρία, κάτι που είναι βέβαιο ότι θα τους δοθεί:

Θα πρέπει να αποδείξουν ότι την αξίζουν!

Θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν μετανιώσει για τα όσα έκαναν!

Θα πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να ξεκόψουν από τα ναρκωτικά.

Θα πρέπει να αποδείξουν ότι θέλουν να ενταχθούν στην κοινωνία.

Θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν θα λειτουργήσουν ξανά ως μέλη συμμορίας.

Θα πρέπει να αποδείξουν ότι θέλουν να ζήσουν!

Αν αποδείξουν τα παραπάνω, πρώτα απ' όλα στον εαυτό τους, μετά, θα έχουν το θάρρος να απευθυνθούν στην κοινωνία της Χίου και:

Να της ζητήσουν συγχώρεση.

Να της ζητήσουν να ξεχάσει.

Να της ζητήσουν να αγκαλιάσει τα απολωλότα μέλη της.

Όσο βέβαιο, είναι ότι θα δοθεί δεύτερη ευκαιρία στα ανήλικα μέλη της συμμορία των Locos C, άλλο τόσο είναι σίγουρο ότι κάποιοι θα γίνουν συχνοί επισκέπτες του σωφρονιστικού συστήματος.

Το ζητούμενο όμως για την κοινωνία, είναι να καταφέρει να σώσει όσους θέλουν πραγματικά να σωθούν!

Και μη διαφεύγει αυτό που επεσήμανε η μητέρα ενός εκ των συλληφθέντων, στην εκπομπή της Κυριακής, της Καίτης Σβιγάκη, ότι το κύκλωμα υπάρχει ακόμα και πιέζει τα παιδιά που είναι στη φυλακή.

"Ο ιστός δεν έχει σπάσει. Υπάρχουν τηλέφωνα, τους στέλνουν χρήματα μέσα, τους αλλάζουν τα μυαλά.


Η δράση της συμμορίας υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει, αν δεν γίνουν πιο στενές παρακολουθήσεις, ακόμα και στα τηλέφωνα που ανταλλάσσουν μέσα στη φυλακή".

Ο Γιώργος Κεβόπουλος έδωσε τη διαβεβαίωση-υπόσχεση ότι θα τους έχει στο χέρι η αστυνομία σύντομα και ότι ξέφυγαν από καθαρή τύχη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου