Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Πωλητήριο βάζει η Ducati

Πωλητήριο βάζει η DucatiΤο κόστος απόκτησης αγγίζει το 1 δισ. ευρώ

Είδηση περί πώλησης της Ducati έναντι 1 δισ. ευρώ, μεταδίδει η ιταλική οικονομική εφημερίδα Il Sole24ore, η οποία είναι γνωστή για την εγκυρότητά της.

Το ίδιο νέο εμφανίστηκε...
στις 13 Φεβρουαρίου στους λονδρέζικους Financial Times, ενώ αναμεταδόθηκε ευρέως και από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο ιταλικός επενδυτικός όμιλος Investindustrial, ιδιοκτησία της οικογένειας Bonomi, προτίθεται να πουλήσει την ιστορική εταιρεία. Έχει μάλιστα καθορίσει το αντίτιμο της πώλησης στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Το ποσό είναι τριπλάσιο εκείνου που είχε καταβάλλει ο όμιλος για να αγοράσει την Ducati από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες της.

Μέσα στο 2011 η Investindustrial είχε κάνει τις πρώτες κινήσεις για να εγγράψει την Ducati στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, όμως τώρα εκείνο το σχέδιο φαίνεται να περνάει σε δεύτερη μοίρα.

«Η Ducati είναι πλέον η τέλεια εταιρεία, όμως για να μεγαλώσει περαιτέρω χρειάζεται ένα βιομηχανικό εταίρο παγκοσμίας κλάσης. Φέτος θα δουλέψουμε για να βρούμε αυτόν τον εταίρο», δήλωσε ο πρόεδρος της Investindustrial, Αndrea Bonomi στους Financial Times.

Ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές συγκαταλέγονται μια ανταγωνιστική εταιρεία και μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία. Τα ονόματα που παίζουν σήμερα είναι αυτά της ινδικής Μahindra (συμμετέχει από φέτος στη μικρή κατηγορία Moto3 των MotoGP), της BMW, της Volkswagen, και της Mercedes.

Θυμίζουμε ότι μόλις πέρσι το καλοκαίρι Ducati και Mercedes AMG συνήψαν συμφωνία για κοινή προώθηση συγκεκριμένων μοντέλων τους.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο επικεφαλής της Ducati, Gabriele Del Torchio είχε πει ότι το 2011 η εταιρεία του αύξησε το παγκόσμιο μερίδιό της στις αγορές όπου δραστηριοποιείται σε 10,5%, έναντι 8,50% το 2010.

Εκπρόσωπος της ΒΜW δήλωσε ότι η γερμανική εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για την αγορά της Ducati. H VW αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση. Παλιότερα ο πρόεδρός της Ferdinand Piech, που οδηγεί και ο ίδιος Ducati, είχε δηλώσει μετανιωμένος που δεν είχε αγοράσει την εταιρεία όταν το κόστος της ήταν «ψίχουλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου