Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Απόρθητο φρούριο η Αθήνα για την παρέλαση

Απόρθητο φρούριο η Αθήνα για την παρέλασηΥπό το βλέμμα ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατικής και κομάντο στις ταράτσες

Όλα τα όπλα που διαθέτει στη «φαρέτρα» της θα ρίξει στη «μάχη» σήμερα το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς παρατράγουδα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει στην Αθήνα, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Το κέντρο της πρωτεύουσας...
θα μοιάζει στην κυριολεξία με απόρθητο φρούριο.

Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί, ένστολοι αλλά και με πολιτικά, θα βρίσκονται ακροβολισμένοι από την Ερμού μέχρι και το Κολωνάκι και από την Ομόνοια μέχρι τους στύλους του Ολυμπίου Διός και τη Συγγρού, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανένας αγανακτισμένος δε θα κατορθώσει να φτάσει μέχρι την εξέδρα των επισήμων.

Ενδεικτικό της πρωτοφανούς αυτής κινητοποίησης είναι και το γεγονός ότι στις ταράτσες κεντρικών κτιρίων, κυρίως γύρω από την πλατεία Συντάγματος, όπου θα στηθεί η εξέδρα των επισήμων, θα υπάρχουν άνδρες της ΕΚΑΜ- πρόκειται για τους κομάντος της αστυνομίας- για να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια.

Την ίδια στιγμή τα ελικόπτερα της αστυνομίας με τις ειδικές ακτίνες που έχουν, θα σαρώνουν ολόκληρη την περιοχή, στέλνοντας εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της άμεσες δράσης, ώστε αν υπάρχουν ύποπτα άτομα να εντοπίζονται και να εξουδετερώνονται.

Ενεργό συμμετοχή στην επιχείρηση θα έχουν και οι δίδυμοι κοριοί της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής.

Γύρω και απέναντι από τη Βουλή θα στηθούν κιγκλιδώματα, τα οποία αφενός θα περιορίζουν την κίνηση και αφετέρου θα δίνουν τη δυνατότητα καλύτερου ελέγχου ατόμων που ενδεχομένως θελήσουν να προκαλέσουν κάποιο επεισόδιο

Για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί το μέτρο των προληπτικών ελέγχων και προσαγωγών, καθώς όσοι θεωρηθούν ύποπτοι και επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τα σημεία που θα συγκεντρωθεί ο κόσμος είτε θα υποβάλλονται σε σωματικό έλεγχο είτε θα προσάγονται.

Aκόμη και οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την παρέλαση χρειάστηκαν ειδική διαπίστευση, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στον χώρο απέναντι από τους επισήμους.

Χτες, πάντως στο κέντρο, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια.

Στην οδό Βουκουρεστίου προκλήθηκε ένταση από ομάδα εκπαιδευτικών οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης ενώ υπήρξαν και αντεγκλήσεις με άνδρες της ΕΛΑΣ.

Η αστυνομία απώθησε και διατήρησε υπό επιτήρηση τους διαδηλωτές, στον πεζόδρομο, ενώ προχώρησε σε 29 προσαγωγές.

«Συναγερμός» σε όλη την επικράτεια- Χωρίς εξέδρες επισήμων πολλές πόλεις

Με νωπές τις μνήμες από τα γεγονότα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, που δεν έγινε ποτέ, λόγω της εισβολής ομάδας διαδηλωτών και τα όσα ακολούθησαν με επιθέσεις στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, η αστυνομία θα υιοθετήσει το δόγμα της μηδενικής ανοχής, με στόχο τη μην διακοπή της παρέλασης και τη διατήρηση των διαδηλωτών σε απόσταση ασφαλείας από την εξέδρα των επισήμων.

Ένας κλοιός αστυνομικών θα παραταχθεί γύρω από την εξέδρα των επισήμων ώστε να αποκρουστεί οποιαδήποτε προσπάθεια προσέγγισης διαδηλωτών, ενώ στοχευμένοι προληπτικοί έλεγχοι θα γίνονται και σε όσους προσέρχονται στον χώρο της παρέλασης.

Στο Βόλο δε θα υπάρξει εξέδρα επισήμων στην παραλιακή οδό όπου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση.

Θα στηθεί εξέδρα μόνο για τους αναπήρους πολέμου, ενώ οι βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων και των τοπικών αρχών θα παρακολουθήσουν την παρέλαση όρθιοι, δίπλα σ' αυτήν.

Χωρίς εξέδρα επισήμων αλλά και διαχωριστικό διάζωμα θα γίνει και η παρέλαση στο Ηράκλειο αλλά και στον Πύργο. Το ίδιο θα συμβεί και στη Ρόδο προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, όπως αυτά που αμαύρωσαν την παρέλαση για τον εορτασμό της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, στις 7 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου