Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τη βελτίωση της σύνδεσης της πόλης της Χίου με την Αμανή, προσπαθεί να επιτύχει ο Δήμος Χίου

Την αύξηση των δρομολογίων, των υπεραστικών λεωφορείων, της κακής σύνδεσης της πόλης της Χίου με τη Βορειοδυτική πλευρά του νησιού (Αμανή), συζήτησε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, η συζήτηση που έγινε αφορά την παροχή υπηρεσίας συγκοινωνιακής σύνδεσης των...
απομακρυσμένων χωριών της βορειοδυτικής, κυρίως, Χίου, με τη Βολισσό και την πόλη της Χίου. Και επισημαίνει:

Η ανάγκη γι' αυτή τη σύνδεση προκύπτει από την ιδιαιτερότητα των χωριών της Αμανής, τα οποία είναι απομακρυσμένα, με πληθυσμό μεγαλύτερης ηλικίας και χωρίς συγκοινωνιακή σύνδεση μεταξύ τους και κατ’ επέκταση με την πόλη της Χίου.

Ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας είναι 119.861,26 ευρώ, εντάσσεται σε πίστωση του δημοτικού προϋπολογισμού του έτους 2012 και αφορά  τα εξής δρομολόγια:

    1. Γύρος Αμανής (κυκλική) με  2 δρομολόγια ημερησίως, τέσσερις φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή και θα περιλαμβάνουν όλα τα χωριά της Αμανής, ενώ για τους μήνες, που δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση, π.χ. Νοέμβριο ή Φεβρουάριο, ανάλογα με τις ανάγκες, οι μέρες της εβδομάδας που θα εκτελούνται δρομολόγια μειώνονται.   
   
    2. Βολισσός-Σπαρτούντα, με 2 δρομολόγια ημερησίως κάθε Τρίτη και Πέμπτη.
   
     3. Χίος-Αυγώνυμα –Σιδηρούντα, με 2 δρομολόγια κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει η δημοπρασία.

Η δε διάρκεια παροχής της υπηρεσίας ορίζεται από 01/05/2012 έως 30/04/2013 και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 28/80 και του Ν. 3463/2006.



Τραγική η σύνδεση Χίου-Βολισσού

Να υπενθυμίσουμε ότι η σύνδεση της πόλης της Χίου με τη Βολισσού, της περιοχής με τις μεγαλύτερες και κατά πολλούς ωραιότερες παραλίες του νησιού, είναι τραγική.

Συγκεκριμένα έχει δύο δρομολόγια τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 5 π.μ. και στις 1.30 μ.μ. με επιστροφή στις 7.45 π.μ. και στις 4.45 μ.μ. και κάθε Παρασκευή, στις 7.45 π.μ. και στις 5 μ.μ. 

Τέλος, έχει ένα δρομολόγιο κάθε Πέμπτη, στις 10.30 π.μ. με επιστροφή στις 4.30 μ.μ. το οποίο όμως περνάει από την Αγ. Μαρκέλλα και το Σπήλαιο στο Αγ. Γάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου