Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Συνεδριάζει εκ νέου αύριο η ΠΝΟ για κινητοποιήσεις

Συνεδριάζει εκ νέου αύριο η ΠΝΟ για κινητοποιήσειςΈχει ήδη εξαγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, παρά τις εκκλήσεις φορέων και αγροτών της Κρήτης αλλά και του επιμελητηρίου Κυκλάδων, είναι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η οποία έχει ήδη...
εξαγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει τον ακριβή χρόνο που θα διεξαχθούν αυτές.

Αύριο συνεδριάζει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ και δεν αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει τις ημερομηνίες των απεργιών.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης και δήμαρχοι του νησιού ζήτησαν, με επιστολή τους προς την ΠΝΟ αλλά και τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και να μη παρεμποδιστεί η μεταφορά προϊόντων της Κρήτης, καθώς κάτι τέτοιο, όπως αναφέρουν, θα επιφέρει αναπόφευκτα τεράστια οικονομική ζημιά στον πρωτογενή τομέα του νησιού.

«Δεν πρέπει για κανένα λόγο να χρησιμοποιηθεί η νησιωτική περιφέρεια ως μέσο άσκησης πιέσεων προς την πολιτική ηγεσία μέσω μια δυσμενούς συγκυρίας που βιώνουν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις» τονίζει σε ανάλογη επιστολή προς την ΠΝΟ αλλά και την υπουργό Ανάπτυξης και Ναυτιλίας το επιμελητήριο Κυκλάδων.

Η ΠΝΟ, που έχει ήδη αποστείλει τα εξώδικα στους αρμόδιους φορείς για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων, σε ανακοίνωσή της ζητά να παραμείνει αυτοτελής ο Οίκος Ναύτου, μετά την ένταξή του στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τις αρχές Απριλίου, να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΝΑΤ και να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου