Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Αυξήσεις φωτιά στους φόρους στα ακίνητα ... μετεκλογικά - Ισχύει το τεκμήριο για ημιυπαίθριους - αυθαίρετα και χωρίς τη διάταξη

- Ιούνιο αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες
- Ενιαίος φόρος καταργεί τους προηγούμενους
- Τα αγροτεμάχια πάνε για... αργότερα



Μπορεί να μην γίνει οριζόντια αύξηση της τάξης του 25% στις αντικειμενικές αξίες όπως ζητάει επίμονα η τρόικα, όμως αυξήσεις θα γίνουν και σε ορισμένες περιοχές θα είναι μεγάλες, συμπαρασύροντας προς τα πάνω και τη φορολογία.

Ουσιαστικά όλα θα γίνουν...
με γνώμονα τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και τις συναλλαγές που συγκεντρώνονται από όλες τις τράπεζες για την αγορά κατοικίας.

Μπορεί οι μειώσεις των τιμών στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας να έφερε μειώσεις τιμών στην αγορά από 7% ως και 25%, όμως και πάλι υπάρχουν περιοχές με μεγάλη διαφορά μεταξύ αντικειμενικής και αγοραίας τιμής.

Ενδεικτικά σε περιοχές όπως η Αργυρούπολη , το Ελληνικό , η Νέα Σμύρνη , το Παλαιό Φάληρο , ο Διόνυσος , η Πεντέλη , η Δροσιά , η Κηφισιά ... οι τιμές δεν μειώθηκαν πάνω από 10% και έτσι σε αυτές τις περιοχές οι αυξήσεις των αντικειμενικών θα είναι μεγάλες...

Φόροι και χαράτσια όπως το έκτακτο τέλος ακινήτων , το ΤΑΠ, ο φόρος μεταβίβασης , οι φόροι κληρονομιών , δωρεών και γονικών παροχών, τέλη και δικαιώματα που καταβάλλονται σε δικηγόρους , συμβολαιογράφους και τα έξοδα υποθηκοφυλακείου, θα πάρουν την ανηφόρα, ενώ και το σχέδιο που προβλέπει πως θα υπάρξει ένας ενιαίος φόρος ο οποίος θα αντικαταστήσει το τέλος ακινήτων θα έχει το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και έτσι επί της ουσίας δεν θα υπάρξει ελάφρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Τι γίνεται με τα τεκμήρια για ημιυπαίθριους και αυθαίρετα

Μπορεί η διάταξη να αποσύρθηκε υπό το βάρος αντιδράσεων όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ημιυπαίθριοι και αυθαίρετα που τακτοποιήθηκαν δεν φορολογούνται.
Φορολογούνται με βάση το υφιστάμενο καθεστώς οι ημιυπαίθριοι από φέτος και οι αυθαίρετοι χώροι (πατάρια, σοφίτες, υπόγεια κλπ) από του χρόνου. Απλά η επιβάρυνση δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο εκείνη που προέβλεπε η νέα διάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου