Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Στον εισαγγελέα εφετών η υπόθεση του Ι. Κούβελου

Στον εισαγγελέα εφετών η υπόθεση του Ι. ΚούβελουΘα διαβιβαστεί έκθεση μαζί με δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης

Ζήτημα παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» για ανακριβή δήλωση, καθώς δεν είχε δηλώσει τον επιχειρηματικό τραπεζικό του λογαριασμό στο Λονδίνο, προκύπτει για τον επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη. Διευκρινίζεται πάντως, ότι...
δεν προκύπτει επαύξηση της περιουσιακής του κατάστασης που να μην δικαιολογείται.

Στο συμπέρασμα αυτό, κατέληξε ομόφωνα η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής για τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, μετά την εξέταση του πορίσματος το οποίο παρέλαβε από τους τέσσερις ορκωτούς ελεγκτές, οι οποίοι είχαν ελέγξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Κούβελου.

Μετά την διαπίστωση για ανακρίβεια, που επιβεβαιώνεται και από τον έλεγχο και από την επιστολή του κ. Κούβελου προς την Επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής, θα διαβιβαστεί έκθεση, μαζί με την δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης, στον εισαγγελέα εφετών προκειμένου να επιληφθεί της υπόθεσης.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η συγκεκριμένη υπόθεση του κ. Κούβελου δεν θα διαβιβαστεί στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς δεν επιβεβαιώνεται αδικαιολόγητη επαύξηση της περιουσιακής του κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου