Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Μείωση καταγράφει η αγορά ενοικιαζομένων αυτοκινήτων

Μείωση καταγράφει η αγορά ενοικιαζομένων αυτοκινήτωνΣύμφωνα με κλαδική έρευνα της ICAP

Μείωση καταγράφει το συνολικό μέγεθος αγοράς των ενοικιάσεων αυτοκινήτων, σύμφωνα με κλαδική έρευνα της ICAP.

Ειδικότερα, η συνολική αγορά των ενοικιάσεων αυτοκινήτων σε αξία, παρουσίασε...
μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 7% την περίοδο 2000-2010, καταγράφοντας ωστόσο δραστική επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης το 2008 και μικρή μείωση το 2009 και το 2010.

Αναφορικά με την ποσοστιαία συμμετοχή της κάθε κατηγορίας στο σύνολο της αγοράς, οι μακροχρόνιες μισθώσεις αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο που ανέρχεται περίπου 77% έναντι των τουριστικών - βραχυχρόνιων ενοικιάσεων που κατέλαβαν το υπόλοιπο 23%. Οι 10 μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου καλύπτουν από κοινού το 70% περίπου της συνολικής αγοράς ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Σε ολόκληρη τη χώρα εκτιμάται ότι λειτουργούν κατά προσέγγιση 2.500 επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ελαφρά μείωση πωλήσεων κατά 1,4% και σημαντική αύξηση των κερδών το 2010, προκύπτει από την επεξεργασία των ισολογισμών 53 αντιπροσωπευτικών εταιρειών του κλάδου.

Έντονη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, είναι και η γεωγραφική συγκέντρωση των επιχειρήσεων του κλάδου, καθώς η πλειοψηφία τους εδρεύει σε τουριστικές περιοχές της χώρας και κυρίως στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ιονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου