Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

«Κόβουν» διευθυντές από το Δημόσιο

«Κόβουν» διευθυντές από το ΔημόσιοΚαταργούνται 2.174 οργανικές μονάδες

Τέλος εποχής για 2.174 οργανικές μονάδες σε φορείς του Δημοσίου φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, η κατάργηση αφορά το 40% των μονάδων και θα οδηγήσει σε...
μαχαίρι στις θέσεις προϊσταμένων, ενώ από την παύση χορήγησης επιδομάτων θέσης ευθύνης θα προέλθει εξοικονόμηση περισσότερων από 6,2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Για τους προϊσταμένους μονάδων που καταργούνται ορίζεται πως όσοι είχαν την υψηλότερη βαθμολογία κατά την τελευταία κρίση θα τοποθετηθούν σε μονάδες αντίστοιχου επιπέδου, οι οποίες θα διατηρηθούν, και εκείνοι που περισσεύουν σε μονάδες του αμέσως κατώτερου επιπέδου - για παράδειγμα, από προϊστάμενοι γενικής διεύθυνσης θα γίνουν προϊστάμενοι διεύθυνσης και από προϊστάμενοι διεύθυνσης θα κατέβουν σε προϊσταμένους τμήματος.

Με το νομοσχέδιο προβλέπεται η αναδιοργάνωση της δομής σε 11 από τα 15 υπουργεία, καθώς εξαιρούνται σε αυτή τη φάση τα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ενώ ειδικά για το υπουργείο Οικονομικών θα υπάρξει αυτόνομη ρύθμιση για τις οργανικές του δομές.
Μεταξύ των φορέων που τροποποιείται η δομή τους είναι επίσης οι Γενικές Γραμματείες Μέσων Ενημέρωσης και Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο ΟΑΕΔ, ο ΟΓΑ, το ΤΕΑΔΥ και άλλα μεγάλα νομικά πρόσωπα των υπουργείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου