Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Τα προβλήματα με τις έλλειψεις, αγροτικών ιατρών και ηλεκτρονικής συνταγογράφισης, από τα περιφερειακά αγροτικά ιατρία έθεσε ο Δήμαρχος Χίου στο διοικητική του Σκυλίτσειου

Έγγραφο στο διοικητή του «Σκυλίτσειου» Γενικού Νοσοκομείου Χίου Παντελή Μπουμπάρη, έστειλε ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, προκειμένου να του εκθέσει δύο προβλήματα, τα οποία πρέπει άμεσα να λυθούν με τη συνδρομή του.

Το πρώτο αφορά:
"Την έλλειψη αγροτικών ιατρών στα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία, γι αυτό και παρακαλούμε να εξευρεθεί τρόπος να στελεχωθούν τα περιφερειακά ιατρεία και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων των χωριών μας, και ειδικά των ηλικιωμένων, που ζουν μακριά από την πόλη".

Και το δεύτερο: "Την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, καθώς τα αγροτικά ιατρεία δε διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό και σύνδεση με διαδίκτυο, ώστε να καταχωρούνται οι συνταγογραφήσεις των ασθενών".

Στην επιστολή του ο δημαρχος Χίου τονίζει:

"Αναγνωρίζοντας το μέγεθος των προβλημάτων, που αντιμετωπίζετε λόγω απεργιών, επισχέσεων εργασίας, αλλαγής του συστήματος υγείας, θεωρούμε ιδιαιτέρως σημαντικά και τα δύο ζητήματα, τα οποία σας εκθέσαμε, γι αυτό και σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τη διευθέτησή τους, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας".

Και καταλήγει "Σας γνωρίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση, που χρειάζεσθε τη συνδρομή του δήμου, να τη θεωρήσετε δεδομένη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου