Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Κατέληξαν σε συμφωνία Βενιζέλος-τραπεζίτες

Κατέληξαν σε συμφωνία Βενιζέλος-τραπεζίτεςΚουρεύονται όλα τα δάνεια των ΔΕΚΟ

Χωρίς εξαιρέσεις προχωρά τελικά η ένταξη στο κούρεμα όλων των ομολόγων, που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, αλλά και του συνόλου των δανείων, τα οποία έχουν χορηγηθεί σε προβληματικές ΔΕΚΟ.

Κατά τη χθεσινή, έκτακτη συνάντηση των τραπεζιτών με τον...
υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία.

Αγκάθι αποτελούσε η εξαίρεση μέρους των χρεών τριών συγκεκριμένων δημόσιων επιχειρήσεων (ΟΣΕ, ΟΑΣΑ και ΕΑΣ), από δάνεια που τους είχαν χορηγήσει ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα. Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει υπόγειο πόλεμο μεταξύ των τραπεζών, με εκατέρωθεν διαρροές για επιλεκτική αντιμετώπιση, που θέτει σε κίνδυνο την επιτυχία του PSI, κλπ.

Το βασικό επιχείρημα των τραπεζών, που αντιδρούσαν στην εξαίρεση, ήταν πως η κίνηση αυτή θα δώσει πάτημα σε ομολογιούχους, που διέπονται από το ξένο δίκαιο, να πουν «όχι» στο κούρεμα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δόθηκε η λύση μέσω συγκεκριμένης ρύθμισης, που αναφέρει ότι ο εθελοντικός χαρακτήρας ένταξης αυτών των δανείων διατηρείται, αλλά ακυρώνεται, αν η πλειοψηφία όσων τα έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους απαντήσει θετικά.

Κατόπιν αυτού, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη οι διοικήσεις τεσσάρων τραπεζών δήλωσαν συμμετοχή, αναγκάζοντας με αυτό τον τρόπο και τα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα να μην έχουν πλέον άλλη επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου