Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Άρχισε η στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Άρχισε η στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεωνΑφορά τις εταιρείες που απασχολούν 20- 49 άτομα

Την έναρξη της υλοποίησης του Προγράμματος «Διαρθρωτική προσαρμογή εργαζομένων μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν 20- 49 άτομα, εντός της οικονομικής κρίσης», ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί συμβουλευτικές υπηρεσίες, που αφορούν σε θέματα...
επιχειρηματικής λειτουργίας ή προσωπικού και δράσεις για την κατάρτιση ή την επανακατάρτιση προσωπικού. Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν από τα Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Φορέας Διαχείρισης του Προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», είναι το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).

Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 20.000.000 ευρώ, αλλά λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που εκφράστηκε από τις επιχειρήσεις, υποβλήθηκαν 827 αιτήσεις, ο προϋπολογισμός αυξήθηκε στα 73.700.000 ευρώ, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερες επιχειρήσεις και τους εργαζομένούς τους να επωφεληθούν του προγράμματος.

Από την υλοποίηση του προγράμματος, εκτός από τις επιχειρήσεις, ωφελούνται 18.000 εργαζόμενοι, είτε πλήρους απασχόλησης, είτε σε «εκ περιτροπής» εργασία, είτε σε μερική απασχόληση.

Επιπλέον, λόγω της οικονομικής συγκυρίας και προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις, η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, προχώρησε στην τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όσον αφορά τον τρόπο και τα δικαιολογητικά πληρωμής των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δυνατότητα πληρωμής των επιχειρήσεων εναλλακτικά χωρίς έκδοση εγγυητικής επιστολής προκαταβολής, αλλά με αντίστοιχη υλοποίηση φυσικού αντικειμένου και μετά την πιστοποίηση της υλοποίησής του από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας Και Ανθρώπινου Δυναμικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου