Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Τα οχήματα-αντίδοτα στο μποτιλιάρισμα

Τα οχήματα-αντίδοτα στο μποτιλιάρισμαΤι πρέπει να προσέξει ο υποψήφιος αγοραστής

Μποτιλιάρισμα στους δρόμους, ακριβή βενζίνη, σχεδόν ανύπαρκτοι χώροι για στάθμευση, ατελείωτο άγχος να προλάβεις και όμως, αρκετός κόσμος προτιμάει για τις καθημερινές του μετακινήσεις, τη χρήση του προσωπικού του αυτοκινήτου.

Από όλους αυτούς που θα προτιμήσουν αυτοκίνητο για τις...
μετακινήσεις τους η πλειοψηφία στρέφεται στα μικρά αυτοκίνητα πόλης. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που τα αστικά κέντρα και όχι μόνο, έχουν γεμίσει με μικρά σε όγκο αυτοκίνητα, που όμως ό,τι χάνουν σε διαστάσεις το κερδίζουν σε ευκολία χρήσης.

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσουμε όταν επιλέγουμε να αγοράσουμε ένα μικρό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις μας στο κέντρο της πόλης;

1. Αριθμός θυρών
Για μέγιστη ευκολία και εργονομία η αγορά αυτοκινήτου πόλης με τέσσερις πόρτες είναι σαφώς καλύτερη. Τόσο για την είσοδο και έξοδο των επιβατών, όσο και για το φόρτωμα με αποσκευές αλλά και το καθάρισμα.

2. Κιβώτιο ταχυτήτων


Μπορεί στην Ελλάδα το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων να είναι ακόμα αρκετά παρεξηγημένο σε αντίθεση με άλλες χώρες, είναι όμως ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου πόλης.

Οι χιλιάδες αλλαγές ταχυτήτων που πρέπει να πραγματοποιηθούν στον κύκλο ζωής ενός αυτοκινήτου στο μποτιλιάρισμα μπορούν να κάνουν τη ζωή του οδηγού απίστευτα δύσκολη.

Ξεφύγετε από όλα αυτά και αφεθείτε στη μαγεία του αυτόματου κιβωτίου.

3. Κινητήρας
Η επιλογή του μικρότερου δυνατού κινητήρα αποτελεί βασικό στόχο. Όσο λιγότερα τα κυβικά, τόσο πιο οικονομικός σε κατανάλωση καυσίμου, με λιγότερους ρύπους (αν είναι δυνατόν κάτω από 100 κ.εκ. CO2 για μηδενικά τέλη κυκλοφορίας), αλλά και μικρότερο τεκμήριο στην εφορία.

4. Εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας
Το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό αυτοκίνητο, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αδιαφορήσουμε να κάνουμε τις ώρες που θα περάσουμε μέσα σε αυτό, όσο το δυνατόν πιο άνετες.

Ο κλιματισμός είναι το σημαντικότερο αξεσουάρ εξαιτίας και των υψηλών θερμοκρασιών που έχουμε στη χώρα μας το καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα το ηχοσύστημα, οι πολλές θήκες για μικροαντικείμενα και φυσικά οι ποτηροθήκες για τον πρωινό μας καφέ είναι τα σημεία που θα πρέπει να σταθούμε.



Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε τη σημασία ενός ακόμα παρεξηγημένου αξεσουάρ που είναι τα φιμέ τζάμια. Σε αντίθεση με την αντίληψη που έχει επικρατήσει και χαρακτηρίζονται ως αξεσουάρ μόδας ή ως τρόπος απόκρυψης των επιβατών, τα φιμέ τζάμια προστατεύουν τους επιβάτες από την υπεριώδη ακτινοβολία και ταυτόχρονα συμβάλουν στη διατήρηση της θερμοκρασίας τους θερινούς μήνες σε χαμηλότερο επίπεδο, κάνοντας πιο οικονομική και αποδοτική τη χρήση του κλιματισμού.



Όσο για τον τομέα της ασφάλειας θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα περισσότερα μικρά αυτοκίνητα έρχονται με πλήρες σετ αερόσακων αλλά και ABS, διατηρώντας υψηλά στάνταρ παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας.



5. Διαστάσεις
Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τις διαστάσεις έξω από τα κριτήρια επιλογής μας. Οι διαστάσεις που πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο πόλης παίζουν μεγάλο ρόλο στην ευκολία χρήσης του. Όσο μικρότερες τόσο πιο εύκολη η εύρεση πάρκινγκ, αλλά και η γενικότερη κίνηση κατά το μποτιλιάρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου