Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ένα έργο πνοής για την Βορειοδυτική Χίο παίρνει "σάρκα και οστά"

Γράφει ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ

-Τον Ιούλιο του 2013, θα παραδοθεί από την εταιρία ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΑΕ, προς χρήση το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στα Λιμνιά της Βολισσού
-Εγκαταστάθηκε σήμερα η ανάδοχος του έργου

Ένα έργο πνοής για τη Βορειοδυτική Χίο και συγκεκριμένα για το κεφαλοχώρι της Βολισσού, όπως φαίνεται βγαίνει πλέον από τα χαρτιά και σύντομα θα αρχίσει να παίρνει "σάρκα και οστά". Πρόκειται για την κατασκευή του έργου:...
"Καταφύγιο τουριστικών σκαφών στη Βολισσό Ν. Χίου» στα Λημνιά της Βολισσού, που σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα θα είναι έτοιμο προς χρήση τον Ιούλιο του 2013.

Όπως είναι γνωστό ο διαγωνισμός που είχε γίνει για το έργο είχε καταστεί δύο φορές άγονος και κατακυρώθηκε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο στην εταιρία ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΑΕ.

Η σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ της κατασκευαστικής εταιρίας και του Δήμου Χίου, εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΤ και στις αρχές του χρόνου υπογράφτηκε και από τον υπουργό Πολιτισμού-Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το έργου που έχει αρχικό προϋπολογισμό, περίπου 3,4 εκατ. ευρώ, δόθηκε στην εταιρία Αρχιμήδης ΑΕ με έκπτωση 35,7%.

Το σχέδιο της κατασκευής προβλέπει καταφύγιο δυναμικότητας 50 τουριστικών σκαφών, στα Λημνιά της Βολισσού και συμπεριλαμβάνει λιμενικά έργα και έργα χερσαίας ζώνης για την εξυπηρέτηση των χρηστών του καταφυγίου και μετά την ολοκλήρωση των έργων θα παραδοθεί για χρήση στο Δήμο Χίου. 

Σήμερα, παρουσία του προϊσταμένου του έργου από τον ΕΟΤ, κ. Ασπραδάκη, του δημάρχου Χίου Πολύδωρου Λαμπρινούδη, του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΑΤΕ, του αντιδημάρχου (Αμανής) Γιώργου Χρίτη, του δημοτικού συμβούλου Παντελή Ξυδιά και υπηρεσιακών παραγόντων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος του  έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου