Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Σάμος: Κτηνοτρόφοι κατέλαβαν την Περιφερειακή Ενότητα

Με κατάληψη της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου ξεκίνησαν, σήμερα, νωρίς το πρωί, οι κινητοποιήσεις που είχαν προαναγγείλει οι κτηνοτρόφοι της Σάμου αλλά και της Ικαρίας, που φθάνουν την Τρίτη το πρωί με το πλοίο της γραμμής...

Σήμερα, ωστόσο, θα έρθουν στη Σάμο 10 συνάδελφοί τους από το γειτονικό νησί, με σκάφος, ως προπομπός, ενώ αύριο, οι κτηνοτρόφοι δήλωσαν ότι θα έχουν μαζί τους τουλάχιστον 500 ζώα!

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, δεν δέχονται να συζητήσουν με κανέναν φορέα, αν δεν υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση που να δίνει λύση άμεσα στο πρόβλημά τους. Eξάλλου, έθεσαν χρονοδιάγραμμα ως τις 20 του Μάρτη και αν μέχρι τότε δεν βρεθεί χώρος για να σφάξουν, θα προχωρήσουν με τον παραδοσιακό τρόπο σφαγής και θα διαθέσουν, χωρίς μεσάζοντες, τα αμνοερίφια προς 7 ευρώ το κιλό, έτσι ώστε η αγορά της Σάμου να προμηθευθεί μετά από ένα χρόνο, ντόπιο κρέας και όχι το εισαγόμενο, που πωλείται όλο αυτό το διάστημα.

Στο πλευρό των κτηνοτρόφων βρέθηκαν και οι οδηγοί ταξί Σάμου, που βρέθηκαν έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας ενώ ο εμπορικός σύλλογος Σάμου έστειλε επιστολή συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα τους, απαιτώντας από τις τοπικές αρχές να δώσουν, άμεσα, την οριστική λύση σε αυτό το μείζον πρόβλημα.

«Είναι απαράδεκτο, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να μην υπάρχει η στήριξη των ντόπιων προϊόντων και να οδηγούμαστε σε αναγκαστική εισαγωγή, για την κάλυψη των αναγκών του νομού. Εξάλλου, αυτή η κατάσταση δεν θίγει μόνο τους κτηνοτρόφους, αλλά όλη την τοπική κοινωνία και συνεπώς η ανάγκη για άμεση λύση χαρακτηρίζεται επιτακτική», αναφέρεται στην ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου