Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Είκοσι δύο άτομα συνελήφθησαν για οικοδομικές παραβάσεις

Είκοσι δύο άτομα συνελήφθησαν για οικοδομικές παραβάσειςΑπό την αρχή του έτους έχουν διενεργηθεί 42 έλεγχοι στη Σαντορίνη

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση, όσον αφορά στην ανταπόκριση των αρμοδίων τοπικών Υπηρεσιών της Σαντορίνης, ύστερα από ρεπορτάζ και άρθρα, που προβλήθηκαν σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για περιπτώσεις πολεοδομικών παραβάσεων:


«Από την αρχή του έτους έχουν διενεργηθεί 42 έλεγχοι σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές και άλλα κτίσματα. Σε όλες τις περιπτώσεις έχουν ενημερωθεί εγγράφως το Πολεοδομικό Γραφείο του Δήμου Θήρας, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ και η ΔΟΥ Θήρας για τις δικές τους ενέργειες, ως προς την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και τη διενέργεια αυτοψίας και ελέγχου των όρων δόμησης.

Από τους ελέγχους αυτούς έχουν συλληφθεί 22 άτομα και ειδικότερα 13 άτομα για οικοδομικές εργασίες χωρίς άδεια και άλλα 9 άτομα για εργασίες καθ’ υπέρβαση της άδειας.

Τις πρωινές ώρες της 04-03-2012 συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια ελέγχων, 8 άτομα για παράνομες οικοδομικές εργασίες σε δύο διαφορετικά ακίνητα, στην περιοχή της Καλντέρας Οίας. Είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές καταγγελίες.

Επιπλέον, το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, με έγγραφο του προς το Δήμο Θήρας, έχει ζητήσει τη συγκρότηση μικτών συνεργείων ελέγχων, από υπαλλήλους της Πολεοδομίας και αστυνομικούς, που θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση για την άμεση εφαρμογή του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Τέλος, στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας έχουν δοθεί εντολές και οδηγίες για αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας, σε κάθε περίπτωση βεβαίωσης πολεοδομικών παραβάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου