Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Αυτοκτόνησε! – Οδυνηρός αποκλεισμός του Ολυμπιακού με “χαρακίρι” στο φινάλε


Ιδανικός αυτόχειρας ο Ολυμπιακός, που αποκλείστηκε με οδυνηρό τρόπο απ' τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Οι “ερυθρόλευκοι” κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους μέχρι το 81', αλλά κατάφεραν να αποκλειστούν δεχόμενοι δυο γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Αντίο στο...
Γιουρόπα Λιγκ για τους “ερυθρόλευκους” με τον χειρότερο τρόπο. Παρά το 1-0 του Χάρκοβο, το γκολ του Μαρκάνο στο 14' και τα δυο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, οι “ερυθρόλευκοι” παρουσιάστηκαν κουρασμένοι στο δεύτερο μέρος, έκαναν πολλά αμυντικά λάθη και τελικά μέσα σε πέντε λεπτά (από το 81' μέχρι το 86') κατάφεραν να χάσουν την πρόκριση μέσα στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός δεν “καθάρισε” το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, όταν είχε καθολική υπεροχή, ενώ οι τραυματισμοί των Ιμπαγάσα και Μανιάτη στην συνέχεια έκαναν πιο δύσκολο το έργο του. Η κούραση απ' την υπερπροσπάθεια στο πρώτο 45λεπτο και οι λάθος επιλογές στην επανάληψη άφησαν τους λάτιν της Μέταλιστ να του κάνουν τη... ζημιά μέσα στην έδρα του.

Παρά το πέναλτι που έπιασε ο Μέγιερι στο 78', οι Ουκρανοί έδειξαν τα επιθετικά τους χαρίσματα και τα ψυχικά αποθέματα που είχαν και γέμισαν πίκρα τους οπαδούς στο γεμάτο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με το γνωστό καλό πρόσωπο που παρουσιάζει στους εντός έδρας αγώνες του, προσπαθώντας να πιάσει απ' το λαιμό τους Ουκρανούς και να “καθαρίσει” την υπόθεση πρόκριση. Η πίεση των παικτών του Βαλβέρδε ήταν ασφυκτική και είχε ως αποτέλεσμα φέρει ένα δοκάρι με τον Μιραλάς, μόλις στο 4'.

Το τρομερό πάσινγκ γκέιμ των “ερυθρόλευκων” (Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα τα πήγαν περίφημα) και οι πετυχημένες ατομικές ενέργειες από τις πτέρυγες (Χολέμπας, Τοροσίδης) δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και έκαναν τους φιλοξενούμενους να πάθουν... πανικό. Πάντως, οι Ουκρανοί δεν ξέχασαν και το ποδόσφαιρο που ήξεραν, αφού στο 11' έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το 1-1, αλλά ο Τάισον ηττήθηκε στο τετ-α-τετ απ' τον Μέγιερι.

Το μομέντουμ ήταν με τους παίκτες του Ολυμπιακού, που με αδιάκοπο πρέσινγκ έφταναν με τεράστια ευκολία στην περιοχή του Ντισλιένκοβιτς. Το 1-0 ήρθε απολύτως φυσιολογικά (και καθυστερημένα), με την δυνατή κεφαλιά του Μαρκάνο (14').

Το Καραϊσκάκης πήρε φωτιά, οι Πειραιώτες ανέβασαν κι άλλο την απόδοση τους και θα μπορούσαν να έχουν κάνει το 2-0 στο 21', αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι της Μέταλιστ στην κεφαλιά του Τοροσίδη. Στην προσπάθεια τους να “σπάσουν” το πρέσινγκ του Ολυμπιακού, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το παιχνίδι στις πτέρυγες, αφού απ' τον άξονα δεν μπορούσαν ούτε να... αναπνεύσουν.

Ο Ολυμπιακός κατέβασε... ταχύτητα, επέτρεψε στους Ουκρανούς να νομίζουν πως μπορούν να σκοράρουν, αλλά σε κάθε ευκαιρία που του παρουσιαζόταν ήταν έτοιμος για να απειλήσει. Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν τεράστια αμυντικά κενά, έδειξαν ανήμποροι να “πατήσουν” την περιοχή του Μέγιερι, ενώ κόντεψαν να βάλουν και αυτογκόλ. Τα πράγματα κύλησαν ομαλά μέχρι το ημίχρονο, με μοναδικό δυσάρεστο για τους , τον τραυματισμό του Ιμπαγάσα.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού συνεχίστηκε σε υψηλό επίπεδο και στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό όμως να δίνει χώρους στην Μέταλιστ (φυσιολογική πτώση μετά το καταιγιστικό πρέσινγκ του πρώτου μέρους), που προσπάθησε να κρατήσει επιτέλους μπάλα στα πόδια της και να κάνει παιχνίδι. Παρόλα αυτά, η αμυντική λειτουργία των “ερυθρόλευκων” ήταν πολύ σωστή και έτσι ο Μέγιερι δεν αγχώθηκε. Πάντως, στο μέτωπο των τραυματισμών η ομάδα του Βαλβέρδε δεν τα πήγε καλά, αφού στο 59' έγινε αναγκαστική αλλαγή και ο Μανιάτης.

Στην συνέχεια οι “ερυθρόλευκοι” παρουσίασαν σημαντικά προβλήματα στην ανάπτυξη τους, αφού τους βγήκε η κόπωση απ' την υπερπροσπάθεια του πρώτου μέρους, κάτι που έκανε ακόμα πιο επικίνδυνη την Μέταλιστ, που είχε δοκάρι στο 71' με τον Μπλάνκο.

Η άνοδος των Ουκρανών έφερε ένα κερδισμένο πέναλτι (78'), το οποίο όμως έπιασε ο Μέγιερι, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων, Βιγιάγκρα, έφερε το ματς στα ίσα. Το παιχνίδι έγινε... ροκ στη συνέχεια, οι παίκτες της Μέταλιστ είχαν πλέον "φτερά" στα πόδια τους και κατάφεραν να πάρουν σκορ πρόκρισης στο 86' με τον Ντέβιτς.

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και έτσι μία βραδιά που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς εξελίχθηκε σε... τραγωδία.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Χολέμπας, Μαρκάνο, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ορμπάιθ (87’ Ντιόγκο), Μανιάτης (59’ λ.τρ. Μοδέστο), Ιμπαγάσα (45’ λ.τρ. Μακούν), Φουστέρ, Τζεμπούρ.

Μέταλιστ (Μίρον Μάρκεβιτς): Ντισλιένκοβιτς, Πσενίτσνικ, Γκουέγιε, Τορσιλιέρι, Βιγιάγκρα, Κλέιτον Ξαβιέ, Τόρες, Μπλάνκο (90+3’ Βαλιάγιεφ), Σόσα, Τάισον, Μάρλος (46’ Ντέβιτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου