Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Αντίθετοι οι πρατηριούχοι με την απελευθέρωση ωραρίου

Αντίθετοι οι πρατηριούχοι με την απελευθέρωση ωραρίου
Έως 20.000 ευρώ το πρόστιμο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης


Την αντίθεσή της στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων, εφόσον διατηρείται το καθεστώς των υποχρεωτικών διανυκτερεύσεων-διημερεύσεων, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων.

Το ωράριο των πρατηρίων απελευθερώνεται με...
τροπολογία που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, σε εφαρμογή σχετικής πρόβλεψης του μνημονίου.
Η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι η ρύθμιση ουσιαστικά αυτοαναιρείται με την πρόβλεψη για τις υποχρεωτικές διανυκτερεύσεις-διημερεύσεις και αναρωτιέται πώς νοείται ελεύθερο ωράριο με υποχρεωτική λειτουργία και μάλιστα με επιβολή προστίμου έως 20.000 ευρώ, σε όσους δεν εφαρμόσουν την απόφαση.

Η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να απελευθερώσει πλήρως το ωράριο των πρατηρίων, αφού ανέλαβε την υποχρέωση να το κάνει, ή διαφορετικά να διατηρήσει το παλιό καθεστώς με τους πίνακες διανυκτερεύσεων-διημερεύσεων.

Η Ομοσπονδία θέτει τέλος το ζήτημα της εγκληματικότητας επισημαίνοντας ότι, όπως έχει διαπιστωθεί τα τελευταία χρόνια οι πίνακες των διανυκτερεύσεων, αποτελούν εγχειρίδιο δράσης για τις συμμορίες των ληστών.

«Έχουμε ζητήσει κατ' επανάληψη να προσαρμόζονται οι αστυνομικές περιπολίες τις νυχτερινές ώρες με βάση τους πίνακες διανυκτέρευσης αλλά ουδείς ενδιαφέρεται για τη ζωή και την περιουσία των συναδέλφων» καταλήγει η ΠΟΠΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου