Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Έφηβοι και ΣΕΞ: Πόσο «νυχτωμένοι» είναι οι γονείς;

Μια έρευνα από τις ΗΠΑ, έρχεται να αποδείξει τα αυτονόητα. Πολλοί γονείς, μην πούμε οι περισσότεροι, πιστεύουν ότι τα δικά τους παιδιά δεν ενδιαφέρονται για το σεξ.

Θεωρούν δηλαδή τα παιδιά τους «Παναγίες» την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι έφηβοι το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι το σεξ.

Αυτό συμβαίνει γιατί...
ο κάθε γονέας δυσκολεύεται να σκεφτεί και να αποδεχτεί τα παιδιά του, ως όντα με σεξουαλικές επιθυμίες, ενώ παράλληλα θεωρούν, πως οι συνομήλικου τους, είναι σεξουαλικά ενεργοί.

 Συχνά οι γονείς φτάνουν και στα όρια της υπερβολής όταν αναφέρονται στους συνομήλικους των παιδιών τους, αφού πιστεύουν ότι η σεξουαλική ενέργεια των εφήβων, τους καθιστά ακόμη και επικίνδυνους για σεξουαλικές επιθέσεις…
Οι επιστήμονες μίλησαν με 50 γονείς εφήβων, 6 από τους οποίους ήταν πατέρες. Η κάθε συνέντευξη ξεπέρασε τις 2,5 ώρες και περιελάμβανε ερωτήσεις για τα πιστεύω και τις εμπειρίες των γονέων γύρω από το σεξ και την εφηβεία. Ρωτήθηκαν επίσης για το εάν μιλάνε στα παιδιά τους για το σεξ και τι πιστεύουν για την εφηβική σεξουαλικότητα. Σχεδόν όλοι οι γονείς (σε συντριπτικό ποσοστό που αγγίζει και το 90%) απάντησαν ότι τα δικά τους παιδιά είναι «νέα, ανώριμα σεξουαλικά και φυσικά αφελή»
Και μην σας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι πατέρες στην έρευνα ήταν μόλις 6. Και οι μητέρες απάντησαν όμοια. Όσες δε, είχαν κόρες τις χαρακτήρισαν «σεξουαλικά ανώριμες, αθώες, και αδιάφορες για το σεξ»
Σας αναφέρουμε χαρακτηριστικά 2 απαντήσεις:
 Μητέρα 39 ετών μεσαίας τάξης, με ανώτατη μόρφωση, είπε για την έφηβη κόρη της: «Όταν κοιτάζω το κοριτσάκι μου, δεν περνάει από το μυαλό μου ότι μπορεί να σκέφτεται το σεξ. Είναι τόσο αθώα. Δεν την θεωρώ αρκετά μεγάλη ακόμη και να τις μιλήσω για το σεξ. Εάν έχει κάνει θα φταίνε οι φίλες της που θα την κοροϊδεύουν, γιατί όλες το έχουν κάνει»
Πατέρας 42 ετών μεσαίας τάξης, με ανώτερη μόρφωση, είπε για τον έφηβο γιό του: «Είναι μόλις 16 χρονών. Είμαι σίγουρος ότι δεν έχει κάνει ακόμη σεξ. Μου το είπε και ο ίδιος. Βέβαια βγαίνει με μια κοπέλα της ηλικίας του, αλλά δεν μπορώ να τον φανταστώ να κάνει σεξ»
Οι περισσότεροι γονείς επίσης δεν φαίνονται να δυσκολεύονται να φανταστούν τα παιδιά των άλλων ότι κάνουν αχαλίνωτα σεξ. Ένας γονιός μάλιστα είπε: «είναι ασύδοτα στο σεξ. Έχουν τις ορμόνες τους που βράζουν και τους έχουν πάρει τα μυαλά»
Όλοι οι γονείς, έφηβων αγοριών ή έφηβων κοριτσιών, πιστεύουν ακράδαντα, ότι τα παιδιά τους θα παρασυρθούν για να κάνουν σεξ, από κάποιο κοριτσάκι, ή αγοράκι που θα είναι «καπάτσο». Μεταθέτουν δηλαδή την ευθύνη της σεξουαλικής συμπεριφοράς στους άλλους.
Αυτά συμβαίνουν στην Αμερική αλλά σίγουρα η νοοτροπία, σαν νοοτροπία, δεν έχει και δεν γνωρίζει σύνορα. Για την ιστορία να σας πούμε ότι την ίδια χρονιά που έγινε η έρευνα, στις ΗΠΑ είχαμε 435.456 γεννήσεις από νέους 15 – 19 ετών και 7.000 γεννήσεις από παιδιά 10 μέχρι 14 ετών.

Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου