Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ολοκληρώθηκε μέσα σε ένταση και συνθήματα από τους πολίτες η παρέλαση στη Χίο

Μεγάλη ένταση στο νησί της μαστίχας με τους πολίτες να ...αποβάλουν τους επίσημους από την εξέδρα

Ολοκληρώθηκε, η επεισοδιακή, για άλλη μια φορά, παρέλαση στο νησί της Χίου, που έγινε με την παρουσία μόνο του...
Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου και του στρατιωτικού διευθυντή, αφού τα πολιτικά πρόσωπα που ανέβαιναν στην εξέδρα, απέναντι από το Δημαρχείο, δεν τόλμησαν να πλησιάσουν.

Με μεγάλη καθυστέρηση, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η παρέλαση στη Χίο.

Έκρυθμη ήταν η κατάσταση αρχικά με τους πολίτες, να έχουν κλείσει το δρόμο και να μην επιτρέπουν ν' αρχίσει η παρέλαση.

Η συνέχεια περιελάμβανε διαβουλεύσεις με την αστυνομία. Οι πολίτες  ζήτησαν να "ανοίξουν" αυτοί την παρέλαση. Την αρχική άρνηση της αστυνομίας, διαδέχθηκε η επιμονή των πολιτών και τελικά μετά από ώρα τους επιτράπηκε να παρελάσουν-διαδηλώσουν, κάτι που έκαναν φωνάζωντας συνθήματα κατά του μνημονίου της πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση, αλλά και εναντίον των δύο βουλευτών της Χίου, Ελπίδας Τσουρή, Κωστή Μουσουρούλη και  το συγκεντρωμένο πλήθος τους χειροκρότησε. 


Μετά τη διαδήλωση-παρέλαση των πολιτών, οι οποίοι πήγαν και τοποθετήθηκαν, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, άρχισε και επίσημα η παρέλαση η οποία ολοκληρώθηκε στη 1 το μεσημέρι.

Τα συνθήματα από τους πολίτες, δε σταμάτησαν καλώντας τους μαθητές να μην αποδίδουν τιμές στους ...επίσημους, (Μητροπολίτης Χίου και στρατιωτικός διοικητής), με το σύνθημα:
 "Γυρίστε το κεφάλι αριστερά, στο δρόμο για τη λευτεριά". 

Αρχικά, η αστυνομία, είχε κάνει κάποιες προσαγωγές, ανθρώπων που θεωρήθηκαν ταραξίες, όμως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου