Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ στο ΚΕΠΑ Χίου

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 9 το πρωί

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία κατά τη συνεδρίασή του χθες Παρασκευή 2 Μαρτίου αποφάσισε, ομόφωνα, την πραγματοποίηση διαμαρτυρίας στο...
ΙΚΑ Χίου την Τετάρτη 7 Μαρτίου και ώρα 9 το πρωί.

Στην απόφαση αυτή προχώρησε, αφού παρήλθε η διορία που είχε δώσει με σχετική επιστολή του προς τον Διευθυντή του ΙΚΑ και στο διάστημα των δέκα ημερών που μεσολάβησε δεν έλάβε καμία απάντηση, για την ημερομηνία έναρξης των συνεδριάσεων της Υγειονομικής Επιτροπής στο ΚΕΠΑ Χίου.

Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία, υπενθυμίζεο ότι με την επιστολή του το Σωματείο ζητούσε απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα:

1ον: Πότε θα αρχίσουν να συνεδριάζουν οι Υγειονομικές Επιτροπές στο ΚΕ.Π.Α. Χίου;

2ον: Πότε θα στελεχώσετε την Υγειονομική Επιτροπή του ΚΕ.Π.Α. Λέσβου με νευρολόγο ιατρό;

3ον: Πότε θα αρχίσει η πληρωμή των προμηθειών και των υπηρεσιών υγείας από τον Ε.Ο.Π.Π.Υ.;

Επίσης ζητούσε :

•Να μην απορριφθούν οι γνωματεύσεις που έχουν υποβληθεί από τους ενδιαφερόμενους, εάν έχει παρέλθει η ισχύς του τετραμήνου χωρίς να έχουν εξεταστεί από τις υγειονομικές επιτροπές, διότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι γι’ αυτό.

•Να δοθούν τα επιδόματα και οι αναπηρικές συντάξεις σε όλους όσων έχουν ανασταλεί από 1-9-2011.

Ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ καλεί όλους όσους έχουν υποβάλει αίτηση και δεν έχουν εξεταστεί να προσέλθουν την Τετάρτη στο ΙΚΑ, προκειμένου να απαιτηθεί συνολικά και μαζικά η άμεση έναρξη των συνεδριάσεων της Υγειονομικής Επιτροπής στο ΚΕΠΑ Χίου, καθώς επίσης και η ικανοποίηση των αιτημάτων, η διακοπή των οποίων έχει υποβαθμίσει τη ζωή και έχει θέσει την υγεία των Ατόμων με Αναπηρία σε κίνδυνο.

Επίσης ο ΠΣΑμεΑ καλεί όλους τους κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς, επαγγελματικούς φορείς του νομού να στηρίξουν την κινητοποίησή του, δεδομένου ότι αφορά όλη την κοινωνία.
Ακόμα καλεί την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου να προβεί στην προκήρυξη παρόμοιας κινητοποίησης για όλα τα μέλη της, τόσο στο Νομό Χίου, όσο και στους υπολοίπους Νομούς της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Τέλος, καλεί την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία να συμπαραταχθεί στον αγώνα μας και να διοργανώσει παρόμοιες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, αφού τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο την Περιφέρειά μας, αλλά παρουσιάζονται σε όλη την επικράτεια.

Και καταλήγει: "Πιστεύουμε η κινητοποίησή μας να αποτελέσει την απαρχή αγώνων διεκδικήσεων, οι οποίοι δεν θα σταματήσουν εάν δεν δικαιωθούν.
Δηλώνουμε ότι θα υπερασπίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου