Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Τεράστια δυσφήμιση για το νησί της Χίου και τους περήφανους ανθρώπους του

Γράφει ο
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ

Αρνητικά σχόλια σε εφημερίδες, ιστοσελίδες στο ίντερνετ, αλλά και δυσφημιστικές αναφορές από τα τηλεοπτικά κανάλια, έχει δημιουργήσει η ανευθυνότητα κάποιων ολίγων τεμπελχανάδων, για το νησί της Χίου, σ' ότι αφορά τα "μαϊμού" επιδόματα, για αναπηρία.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι που μένουν στο νησί της μαστίχας, έπαιρναν...
επίδομα αναπηρίας, για δήθεν πρόβλημα στην όρασή τους, ενώ φυσικά η τελευταία είναι καλύτερη και από αυτή που διαθέτουν οι γάτες.
Οι άνθρωποι αυτοί όμως, παρότι βλέπουν σαν γάτες, πιάστηκαν στη φάκα που τους έστησε το υπουργείο Υγείας, με την απογραφή, σαν τα ποντίκια.

Δυστυχώς, για τους περήφανους Χιώτες συμπολίτες μας, στο νησί συγκεντρώθηκαν, αναλογικά,  πολλά ...μαύρα πρόβατα. Τα λεγόμενα γατάκια , που τα τελευταία χρόνια το έπαιζαν ...γάτες και εισέπρατταν χωρίς να  δικαιούνται στο σύνολό τους χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει τη δημοσιότητα, η Χίος, είναι ανάμεσα στους νομούς, με τους περισσότερους ανάπηρους-"μαϊμού".

Στις πρώτες θέσεις της απάτης αυτής, είναι κάτοικοι από τις περιοχές, Ζάκυνθο, Φλώρινα, Κρήτη, Χίο, Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.Περισσότεροι από 36.000, που έπαιρναν επιδόματα αναπηρίας, δεν πήγαν να απογραφούν.

Δεν είναι τυχαία η δήλωση του υφυπουργού Υγείας Μάρκου Μπόλαρη, ότι πιθανόν ένας στους έξι "ανάπηρους", δηλαδή ανθρώπους που έπαιρναν το επίδομα, δεν το δικαιούνταν, ή κάποιοι απ' αυτούς, ήταν διπλοεγγεγραμμένοι και τριπλοεγγεγραμμένοι. 

Στη Χίο,από τους 1.460 δικαιούχους, οι 624 είχαν πραγματικά δικαίωμα στο επίδομα.


Στη Ζάκυνθο πραγματικοί τυφλοί οι 689, σε σύνολο 1.445 δικαιούχων επιδομάτων. Στο Ηράκλειο της Κρήτης οι πραγματικά τυφλοί ήταν 1.271 σε σύνολο 5.371 που εισέπρατταν το επίδομα, ενώ στη Φλώρινα 374 ήταν πραγματικά τυφλοί σε σύνολο 667 δικαιούχων. Ακόμα, στην Καβάλα οι πραγματικά τυφλοί ήταν 644, ενώ επίδομα έπαιρναν 1.369.

Στις Σέρρες 400 άτομα έπαιρναν επίδομα νεφροπαθών (όταν συγκριτικά, η ανατολική Αττική έχει συνολικά 480 νεφροπαθείς). Για να γίνει κατανοητό το παραπάνω, ο νομός Σερρών έχει πληθυσμό 176.000, ενώ της ανατολικής Αττικής ξεπερνά το μισό εκατομμύριο.
Στην Πιερία, όπου πέρυσι ελάμβαναν προνοιακό επίδομα 590 άτομα, φέτος προσήλθαν για επανέλεγχο μόλις οι 270.

Από προηγούμενους ελέγχους επίσης είχε φανεί πως στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης τα άτομα με αναπηρία που ζήτησαν επίδομα αυξήθηκαν μέσα σε ένα έτος από το 2009 έως το 2010 κατά 1.157 άτομα και έφτασαν συνολικά τους 15.667.

Αυτές οι σοβαρές παρατυπίες δηλώνουν φυσικά και δυσλειτουργία των υπηρεσιών που εκδίδουν τα πιστοποιητικά, αλλά και των οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με αυτή την κίνηση το ελληνικό δημόσιο κερδίζει 110 εκατ. ευρώ, ενώ το υπουργείο Υγείας δεσμεύεται ότι θα διεκδικήσει τα "αχρεωστήτως καταβληθέντα", που σημαίνει ότι θα κληθούν οι "μαϊμού" ανάπηροι να επιστρέψουν στο κράτος, τα χρήματα  που εισέπρατταν παράνομα, ξεφτιλίζοντας, το σύστημα, αλλά και το τόπο, που ζούνε.

 Το κράξιμο συνεχόμενο μετά τις αποκαλύψεις. Τελευταία αναφορά, λίγο νωρίτερα, στην εκπομπή "πρωινό ΑΝΤ1", με το Γιώργο Παπαδάκη, να έχει καλεσμένο τον γενικό γραμματέα Πρόνοιας
Γιώργο Κατριβάνο και το σχόλιο του παρουσιαστή. "Το νησί των τυφλών η Χίος. Τέσσερις στους δέκα τυφλοί";

Ντροπή για ένα νησί, περήφανων ανθρώπων, για ένα νησί με τεράστια ιστορία...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου