Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Προβλήματα στα λιμάνια από τους θυελλώδεις ανέμους - Ο... χειμώνας θα κρατήσει έως και αύριο Τετάρτη

Με τους ανέμους να φτάνουν κατά τόπους ακόμη και τα 9 μποφόρ, τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο έχουν «εγκλωβιστεί» στα λιμάνια!

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο, ενώ απαγορεύτηκαν και τα δρομολόγια των ιπτάμενων δελφινιών για τον Αργοσαρωνικό και συγκεκριμένα για Πόρο, Υδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι.

Από τη Ραφήνα δε...
γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι και από το Λαύριο για  Κέα και Κύθνο.

Κλειστά είναι επίσης τα πορθμεία Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα και Πρίνου-Καβάλας.


Σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νότια, οι οποίες στις νησιωτικές παροχές θα είναι κατά τόπους έντονες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Βόρειοι άνεμοι 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο.







Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιασμένος θα είναι ο ουρανός πάνω από την Χίο σήμερα, με το θερμόμετρο να κυμαίνεται από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βόρειους ανέμους έντασης 7 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με την εκδήλωση ασθενούς βροχής, με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 14/3, περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους ως 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το πρωί στα νότια και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι αργά το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νόμου.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά του νόμου τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.


Γενική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κυρίως στα νότια όπου κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στα δυτικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και το πρωί θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ τις πρωινές ώρες στα νότια είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τετάρτη 14-03-2012
Καιρός: στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτιωση.στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ .
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμες.τις πρωινές όμως ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τοπικά θα σημειωθεί παγετός.

Πέμπτη 15-03-2012
Καιρός: βελτιωμένος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βορειοανατολικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές .
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ .
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Παρασκευή 16-03-2012
Καιρός: γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ .
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου