Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Τέρμα στον δακτύλιο που ξέραμε - Αλλάζουν όλα από Σεπτέμβριο

Με την εφαρμογή του μέτρου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των σύγχρονων αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ανεξαρτήτως αριθμού κυκλοφορίας,

Το Σεπτέμβριο θα εφαρμοστεί ο πράσινος δακτύλιος στην Αθήνα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον...
πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για τα θέματα του υπουργείου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

 Η ενημέρωση επικεντρώθηκε στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων και της απελευθέρωσης των αγορών στο χώρο της ενέργειας, το διαγωνισμό για τις σεισμικές έρευνες υδρογονανθράκων, την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ με πιθανή είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα δίκτυα, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόσβαση τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ καθώς και η νέα διάρθρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με το διαχωρισμό των δικτύων και το νέο ρόλο που έχουν αναλάβει οι θυγατρικές της ΔΕΗ που διαχειρίζονται τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής σε εφαρμογή της Κοινοτικής νομοθεσίας

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε επίσης στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και ΕΛΠΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην συμφωνία ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ που θα υπογραφεί τον επόμενο μήνα καθώς και στο ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα μας στη διαμετακόμιση φυσικού αερίου προς την Ευρώπη με τους αγωγούς που σχεδιάζονται καθώς και στο πρόγραμμα «Ήλιος» για την παραγωγή και εξαγωγή «πράσινης» ενέργειας στην ΕΕ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε εξάλλου στην επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, που συγκέντρωσε σημαντικό διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς και στο μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό που βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, για να τεθεί σε διαβούλευση και να εγκριθεί στη συνέχεια από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης:

- Το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού, που συζητείται στη Βουλή και τα επόμενα βήματα του σχετικού διαγωνισμού.

- Ο νέος Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός, το θέμα των αυθαιρέτων, το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, και το Κτηματολόγιο για το οποίο σχεδιάζεται είσοδος στρατηγικού επενδυτή.

- Ο νέος νόμος για την περιβαλλοντική αδειοδότηση που δίνει την δυνατότητα επιτάχυνσης επενδύσεων.

- Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διαχείριση απορριμμάτων, και η προκήρυξη των σχετικών διαγωνισμών για την Αττική που επίκειται, το κλείσιμο ΧΑΔΑ, καθώς και η πρόοδος στο θέμα της ανακύκλωσης.

- Ο Πράσινος Δακτύλιος, καθώς υπογράφεται το επόμενο διάστημα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του από τον Σεπτέμβριο. Με την εφαρμογή του μέτρου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των σύγχρονων αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ανεξαρτήτως αριθμού κυκλοφορίας, ενώ για τα παλαιότερα θα ισχύει το σύστημα των μονών - ζυγών και για τα ρυπογόνα θα επιτρέπεται η είσοδος στο κέντρο μόνο τις ημέρες και ώρες που δεν ισχύει ο δακτύλιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου